dimecres, 20 de juliol del 2016

El dimoni de les llistes: la pèrfida Albió

Tret d'aquí
No corren temps de gran popularitat pel Regne Unit de la Gran Bretanya, ara que tot just ens acaben de fer un lleig als socis de la Unió Europea. Cal dir que fa segles que els britànics no fan res per guanyar-se les simpaties dels seus contemporanis, com demostra el seu historial d’invasions i conquestes. No endebades la retòrica carpetovetònica més rància, no dubtava a anomenar-la «la pèrfida Albió». Meravelleu-vos doncs de la breu llista de vint-i-dos països que poden vantar-se de no haver rebut mai una invasió britànica (encara que només sigui gràcies a la seva irrellevància geopolítica).
  1. Andorra
  2. Liechtenstein
  3. Mònaco
  4. Luxemburg
  5. Ciutat del Vaticà
  6. Bielorússia
  7. Suècia
  8. Uzbekistan
  9. Kirguizistan
  10. Tadjikistan
  11. Mongòlia
  12. Illes Marshall
  13. Mali
  14. Costa d’Ivori
  15. Txad
  16. República Centreafricana
  17. República del Congo
  18. Burundi
  19. Sao Tomé & Príncipe
  20. Guatemala
  21. Bolívia
  22. Paraguai

7 comentaris:

  1. De veritat? Només 22 països no han atacat els britànics? Si acabes abans dient els que no, que els que sí... quina gent més simpàtica...

    ResponElimina
    Respostes
    1. És clar que això s'ha de prendre amb una certa perspectiva. Per exemple, a la Guerra de Successió Espanyola els anglesos participaren en el mateix bàndol que Catalunya i contra els Borbons.

      Elimina
  2. Com va dir un seu primer ministre: Nations have no permanent friends or allies, they only have permanent interests. Amén.

    ResponElimina
  3. Es poden fer apostes sobre el proper país que sortirà de la llista? Jo dic Andorra

    ResponElimina