dimecres, 18 de desembre del 2013

Un dia perfecte (1)

La recepta ideal per passar un dia perfecte a Salzburg, especialment si disposeu de la “Salzburg Card”, és sortir de la ciutat immediatament. Agafeu l’autobús de la línia 25 que surt de la Hauptbanhof: el transport és gratuït amb la targeta turística. Després de recórrer vuit quilòmetres de ruralia idíl·lica en qüestió de mitja hora (sí, un autobús urbà no és el mitjà més ràpid per desplaçar-se) arribareu a l’estació del telefèric que en un no res salva els 1.300 metres que separen la plana del cim de l’Untersberg. S’aconsella matinar, perquè a l’estiu aviat es formen cues.


L’ascensió és degudament vertiginosa i un cop dalt es pot contemplar una d’aquelles panoràmiques que constitueixen la quintaessencia de l’Austria somiada (encara que, per ser franc, part del paisatge pertany a la veïna Baviera). En contra del que pugui creure el prejudici, bona part del país és pla, com Salzburg i les seves rodalies ens demostren als nostres peus, o la regió del Salzkammergut i els seus llacs de postal una mica més enllà. Més abruptes, però no particularment amenaçadors, a la nostra esquena s’alcen els Alps de tota la vida, fotogènics i domèstics, burocràtics potser. Aquí dalt cada dia sembla diumenge i només les falsament fràgils turistes japoneses fingeixen una esgarrifança. 




Us aconsello que porteu roba d’abric suplementària, que hi pot haver una diferència de deu graus de temperatura entre la plana i el cim. I, un cop satisfet l’anhel del sublim, preneu el telefèric de baixada, que el “tour” continua.


2 comentaris:

  1. Vaja, una sortida del que jo en dic "pedres desendreçades" després de les endreçades de Salzburg

    ResponElimina