dijous, 4 de juny del 2015

Nota exculpatòria

De segur a la xarxa existeix una norma no escrita, segons la qual quanta més estona passis navegant-la badocament, més veuràs compromesa tant la teva privacitat com la teva honorabilitat. I fins i tot el teu sentit de l'estètica. Deixeu-me, doncs, enfonsar-me en el fang amb alegria.

Torno a comentar les meves experiències a l’ecosistema Instagram, les quals combinen equitativament satisfaccions i disgustos. Alguna tecla equivocada hauré premut, perquè el cas és que des d’ahir m’estan plovent els seguidors no sol·licitats. En tenia uns quaranta, de seguidors seriosos (i perfectament controlats), però en qüestió de vint-i-quatre hores han augmentat fins als gairebé 300 que puc demostrar a la descàrrega de pantalla adjunta.

Aquests sospitosos admiradors de les meves nul·les dots fotogràfiques, si se’ls analitza una mica, revelen ser usuaris sense obra gràfica publicada, o menors incauts d’economies emergents (turcs, mexicans o àrabs), en el millor dels casos. Vist que la pederàstia està tan penada com mal considerada, notifico aquí que alguna força maligna i oculta vol immiscir-me en un complot corrupte que no pot estar més lluny de les meves intencions.
Jo, com gairebé tothom, només pretenia convéncer els ja conversos.

10 comentaris:

  1. No puc ajudar-te, suposo que és qüestió de bots automàtics, però no sé com s'ho fan per trobar-te i seguir-te. Probablement t'hagis ficat en alguna banda que no tocava...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, XeXu, deu ser algun bot automàtic; el que no entenc és a qui beneficia aquest munt de seguidors.

      Elimina
  2. Els bloques i avall que fa baixada. És el que faig jo amb les senyores lleugeres de roba que diuen que em poden fer guanyar milers de seguidors...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Blocar-los no, Ferran, que podria ferir la sensibilitat d'algun seguidor autèntic.

      Elimina
  3. Ha sigut en 24 hores? Ohhh llàstima... Em pensava atribuir l'augment dels teus seguidors al fet que jo et vaig començar a seguir!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, gran Pons,la teva influència és inabastable, però això ja ho supera: en una sola nit ja en tinc 40 més.

      Elimina
  4. Suposo que és la part de ficció que ens toca assumir per la nostra alegria virtual. Segur, segur que algú es beneficia dels registres numèrics. Per exemple: estàs donant suport a qui necessita aparador per obrir mercat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Enric, és exactament això: alegria virtual. Em quedo amb l'altra.

      Elimina
  5. Si comences a seguir a algú normalment l'instagram et suggereix comptes similars. Hi ha gent que busquen que els segueixis, el famós followback o followxfollow, i comencen a seguir a gent a tort i a dret, i potser has acabat sortint en algunes suggerències arrel d'algun altre seguidor o d'haver posat "m'agrada" a la foto d'algú, i la bola s'ha anat fent més gran quan més seguidors anaves captant. Dic jo, eh?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs l'he encertada de ple, perquè el doll encara no s'ha aturat.

      Elimina