dissabte, 25 de febrer del 2017

Un món de metros: Tòquio (3)

El mapa del metro de Tòquio ja havia aparegut en aquesta pàgina l’any 2009 i el 2013, i francament no ha patit tants canvis darrerament com per justificar la seva reaparició. Malgrat tot no m’he pogut resistir a ensenyar-vos el disseny de Kim Ji-hwan per l’agència zeroperzero on, a més del metro (que presenta línies acolorides), s’hi han traçat les línies dels trens de rodalies (en gris). La primera versió de 2010 tenia el fons negre, però l’any passat el van posar al dia i li canviaren el fons a blanc.

Amb 304 quilòmetres de vies i 290 estacions (només de metro), no cal dir que la xarxa és una monstruositat. Per això no puc deixar d’admirar un disseny tan reeixit on cada línia sembla tenir un propòsit més estètic que funcional. Igual que passava la setmana passada amb Barcelona, no contents amb la complexitat de línies hi han afegit alguns edificis importants; recordeu que és un mapa adreçat als turistes. I al centre de tot, el palau de l’emperador, la pupil·la circular de l’ull que tot ho contempla, com no podria ser de cap altra manera.


5 comentaris:

  1. Sí que és un disseny una mica inquietant, però ja es veu que fins i tot en això de dibuixar mapes de transport hi ha artistes que hi saben aplicar el seu toc personal i diferent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, no és fàcil fer el bell útil i l'útil bell.

      Elimina
  2. Vénen ganes d'anar-hi només per passejar-se amunt i avall amb el mapa. Tòquio? Ah! si! allò que hi ha més enllà d'un supermapa!

    ResponElimina
  3. Un disseny espectacular!

    ResponElimina