dilluns, 5 d’octubre del 2020

Filmoteca forçosa (18)


The Palm Beach Story/Un marit ric (Preston Sturges, USA 1942 (Filmin))

Quina pena que ja no es facin comèdies tan amorals i poc assenyades com aquesta. També es troben a faltar comediantes com Claudette Colbert. (8)


Another Country (Marek Kanievska, Regne Unit 1984 (Filmin))

No ha envellit gaire bé aquest pulcre retrat d’amistats particulars i classisme als internats anglesos. Resulta simplista considerar el ressentiment marieta com a forja d’espies. Notable pel protagonisme d’uns joves Rupert Everett i Colin Firth. (6)


Un mes en el camp (Pat O’Connor, Regne Unit 1987 (Filmin))

Colin Firth i Kenneth Branagh fan arqueologia silvestre mentre es recuperen dels traumes de la Primera Guerra Mundial. De vegades la famosa contenció sentimental britànica pot arribar a irritar. (6)


Croce e delizia (Simone Godano, Itàlia 2019 (Filmin))

Els avis de dues famílies (Alessandro Gassman i Fabrizio Bentivoglio) es volen casar davant del previsible escàndol d’alguns. Comèdia comercial que, per tema i nacionalitat, podria ser molt pitjor, però resulta decent, sobre tot gràcies als actors. També hi són Jasmine Trinca i Anna Galiena. (6)


Eye of the Needle (Richard Marquand, Regne Unit 1981 (Filmin))

Modest «thriller» de guerra amb nazis i illes escoceses. Eficaç i molt ben portat pel malaguanyat Marquand. Ken Follett, millor adaptat en imatges que no pas llegit. (7) 


Midnight (Mitchell Leisen, USA 1939 (Filmin))

Repeteixo amb la bulliciosa Claudette Colbert fent (com sempre) d’aventurera esbojarrada. Aquí, més pobre que una rata, s’introdueix a l’alta societat parisenca i els fa anar a tots de cap, però reserva el seu amor pel taxista Don Ameche. Guió de Charles Brackett i Billy Wilder al servei d’una de les comèdies més delicioses i efervescents que mai s’han fet. També una de les més oblidades. (9)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada