diumenge, 11 d’octubre del 2020

Nostàlgia de joventut

 

«Vernon Subutex» és una sèrie de Cathy Verney per a Canal+ (visible a Filmin) que, de moment, adapta els dos primers llibres de la trilogia del mateix títol escrita per Virginie Despeintes. En Vernon era el propietari d’una botiga de discos molt popular, on s’aplegava la gent més enrotllada del moment; però els temps han canviat i s’ha vist obligat a plegar. Per sobreviure va allotjant-se a casa dels seus antics col·legues, tots ells ara còmodament instal·lats a la burgesia. El cèlebre músic de rock Alex Bleach mor d’una sobredosi i li deixa a Vernon unes cassettes enregistrades amb el seu testament. Aquest llegat esdevé objecte de desig de totes les seves coneixences i «macguffin» macarrònic de tota la sèrie.


Sembla que l’adaptació no ha agradat gaire a l’autora dels llibres originals i no m’estranya perquè difícilment nou capítols de poc més de mitja hora faran justícia a dues novel·les farcides de personatges i amb pretensió de reproduir un bon tall de la societat. Amb l’argument simplificat i reduït als detalls més superficials, el que queda per damunt de tot és una bona actuació de Romain Duris en el paper protagonista, molt entregat a l’hora d’encarnar la decadència física. També mereixen destacar-se les potents presències físiques de Céline Sallette (a qui vam descobrir a «Les Revenants») i la «nostra» Juana Acosta. Molt bona la banda sonora amb múltiples ecos dels vuitanta. I, com a curiositat, un capítol i mig rodat a Barcelona, amb una mica de delinqüència ravalera i una magnífica vista des del parc d’atraccions del Tibidabo.


La trama acaba necessàriament coixa, però no queda clar si en un futur han pensat adaptar també la darrera part de la trilogia.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada