dijous, 29 d’octubre del 2020

Filmoteca forçosa (20)

 


Number 17 (Alfred Hitchcock, Regne Unit 1932 (Filmin))

A la recerca d’un collar de pedreria, policies, lladres i gent que passava es troben a l’edifici número 17. Una barreja incomprensible de funció escolar i aventura de Tintín. El millor, les escenes finals de la persecució en tren, bus i ferry, tot solucionat amb maquetes. (5)


«Blue Jay» (Alex Lehman, USA 2016 (Netflix))

Cara a cara de Sarah Paulson i Mark Duplass com antics amants que no s’havien vist en vint anys. Bones interpretacions per a una peça de cambra que passarà desapercebuda sota la ingent oferta de la plataforma. (7)


«Assassinat per decret» (Bob Clark, Regne Unit 1979 (Filmin))

Confrontació de Sherlock Holmes amb Jack l’Esbudellador que sona millor en teoria que a la pantalla. El misteri és llarg, erràtic i amb un parell de falsos finals. Christopher Plummer és un Holmes massa heroic, en canvi James Mason fa un Doctor Watson entranyable. Amb David Hemmings, John Gielguld, Genevieve Bujold i Donald Sutherland. (7)


12 monos (Terry Gilliam, USA 1995 (Filmin))

Un guió apassionant filmat en un present que mai no havia semblat tan distòpic. Junt amb «Brazil», el millor Gilliam post Monty Python. A més va de pandèmies. (8)


Hair (Milos Forman, USA 1979 (Filmin))

Adaptació impossible i massa tardana d’un musical d’èxit als 60. El resultat és (oh sorpresa!) molt salvable. (6,5)


Borat Subsequent Moviefilm (Jason Woliner, USA 2020 (Filmin))

Massa conegut a Amèrica, ara Borat porta una filla perquè doni la cara per ell. Reduït l’impacte de la novetat i amb un país amarat del deliri trumpià, la nova proposta de Sacha Baron Cohen encara resulta moderadament divertida. (6)




4 comentaris:

  1. Doncs a banda de '12 monos', que l'última vegada que vaig mirar em vaig adormir... aquest cap de setmana vaig veure la seqüela de Borat, sense estar gaire segur d'haver vist la primera part. És molt animal, però té punts bons, la veritat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. "12 monos" mereix ser vista despert, un cop més. Amb "Borat" no saps ben bé què creure't, però unes rialles sí que fas.

      Elimina
  2. 12 monos es una de les millors pelis de ciència ficció que s'han fet mai, m'encanta com al final es descobreix que no es el que semblava.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara has de veure "La jetée" de Chris Marker, per saber d'on ve la idea.

      Elimina