dijous, 8 de gener del 2009

La treva s’ha acabat


Foto Vincent Thomas

No m’hagués importat prolongar-la una mica més (la treva, vull dir), els dies nadalencs conviden a la conciliació i a la condescendència; però la veritat és que aquesta gent és tremenda. No s’han esperat ni tan sols a que passés la festa de l’Epifania per llençar els seus dards carregats de curare.

Em refereixo al Vaticà, és clar, o als seus portaveus oficiosos, com el President de la Federació Internacional d'Associacions de Metges Catòlics, qui assegura que la píndola anticonceptiva és un avortiu, que a més provoca la contaminació dels rius mitjançant l’orina vessada per les seves usuàries. I, si això fos poc, aquesta contaminació és la causa principal de la infertilitat dels mascles europeus.

No sabria per on començar a atacar aquest seguit de disbarats. No crec que ni un metge, per molt catòlic que sigui, es pugui creure de debò aquestes bestieses. Però, com molt bé explica Shermer (fa tres dies en aquest mateix bloc), quan una doctrina es troba assetjada, acut d’immediat a un simulacre de respectabilitat científica, encara que els seus arguments siguin una superxeria totalment aliena a la ciència.

Esperem que aquestes siguin les darreres convulsions del dinosaure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada