dimarts, 24 de setembre del 2013

Albertina: el subterrani

Henri de Toulouse-Lautrec
Des de l’any 2007 a les profunditats del museu s’exhibeix en préstec permanent la col·lecció de la Fundació Rita i Herbert Batliner de Liechtenstein amb la intenció de compensar la relativa absència als museus austríacs d’obres d’art modern internacional. Es tracta d’una panoràmica bastant concisa, però on no hi falta gairebé cap dels noms més importants dels darrers 150 anys, representats per obres no precisament menors: Renoir, Monet, Degas, Cezanne, Signac, Matisse, Picasso… I així, tot avançant pel segle XX, fins arribar a contemporanis com Georg Baselitz o Gerhard Richter.

Curiosament, potser perquè vinc de la planta superior on he pres un petit bany de mestres antics, aquest pom de modernitats em deixa força indiferent, el que no deixa de ser injust. Jutgeu vosaltres mateixos.
Claude Monet

Maurice de Vlaminck

Juan Gris

Amedeo Modigliani

Marc Chagall
 

4 comentaris:

  1. Realment ets injust però perquè has patit la síndrome de les pupíl·les esgotades. Veure la planta de dibuix i gravat, amb la fixació que requereixen malgrat la seva impresentable presentació, i després anar a més sales només es pot fer quan hom té clar que hi ha altres ciutats al món per visitar i que no es creu repetir la mateixa ciutat per tornar al museu.

    Les obres que ens presentes són sensacionals. Si la resta no fossin de la seva vàlua aquests exemples ja justifiquen la passejada. En Marc Chagall esplèndit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Galde, t'estimo! Jo també opino que aquesta maternitat de Chagall és esplendorosa.

      A més aquest apunt tindrà continuació, perquè tanta qualitat no mereix tant malbaratament.

      Elimina
  2. Formidable, veig aquesta mare acaba de parir, allò deu ser el cordó umbilical i espiritual, ofereix els calostres al nadó. Fantàstica Albertina, ens queda el terrat?

    ResponElimina
  3. No, Kalamar, no em consta que al terrat hi hagués res; però insistiré al soterrani.

    ResponElimina