dissabte, 14 de novembre del 2020

Filmoteca forçosa (22)


The Witches/La maledicció de les bruixes (Nicolas Roeg, Regne Unit 1990 (Netflix))

A punt d’estrenar-se la versió que haurà perpetrat Zemeckis, bo és revisar aquest clàssic d’horror adreçat als infants. L’actuació d’Anjelica Huston és un pur festival i no deixa de sorprendre com és de bèstia tot plegat. Llàstima que Roeg o els productors no fossin prou valents per respectar el final escrit per Roald Dahl. (7)


Misery (Rob Reiner, USA 1990 (Filmin))

Conte negríssim sobre els perills letals de creure massa en la literatura o posada al dia del mite de Sherezade. Fenomenal Kathy Bates. (8)


La boda de Muriel (P. J. Hogan, Austràlia 1994 (Filmin))

Tragicomèdia lleugera sobre una jove que somia amb casar-se. Com a objectiu a la vida pot semblar una mica pobre (a menys que visquis a les antípodes). La dono per bona per descobrir-nos a Toni Collette. (6)


Kramer contra Kramer (Robert Benton, USA 1978 (Filmin))

A hores d’ara resulta una mica envellida —ja ningú no dubta que un home sol pugui fer-se càrrec d’una criatura— però els elements amb el que està feta (interpretació, escriptura, fotografia) encara excel·leixen. (7)


Martyr (Mazer Khaled, Líban 2017, (Filmin))

A partir de la mort d’un jove per ofegament (considerada com un martiri per l’Islam) contemplarem un ritual fúnebre que barreja homoerotisme i coreografia. Inusual estrategia per expressar una sexualitat que és reprimida. (7)


The 39 Steps (Alfred Hitchcock, Regne Unit 1935 (Filmin))

Aventura trepidant i molt divertida alhora. Estableix l’esquema clàssic de l’home acusat injustament i en contínua fugida que marcaria tot el cinema posterior de Hitchcock i el futur del cinema d’entreteniment en general. I, quants anys té Mae West? (9) 




4 comentaris:

  1. Només un 8 per 39 steps? Va, sigues més generós... Només per l'escena de la foto ja en mereix més :)

    ResponElimina
  2. L'inici de Les bruixes sempre m'ha semblat genialment terrorífic (la història de la nena dins el quadre, la descripció de les bruixes...). Ara fa poc la meva filla (7 anys) la va veure per primer cop, i jo patia per si li feia massa por. I que va. Les criatures d'avui són d'una altra pasta.

    Em falta veure Martyr, que no m'atrau especialment, i 39 esgraons, que m'ho vaig passar molt bé amb el llibre, però veus, em falta la peli.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que als nens els encanta passar por (a mi no tant). "Els 39 graons" crec que és de visió obligada (ja veus en Macip quin entusiasme).

      Elimina