dimecres, 28 de setembre del 2022

Una cara bonica


La sèrie Black Bird (Encerrado con el diablo) d’Apple TV presenta algunes concomitàncies amb Under the Banner of Heaven de fa dos dies: està basada en fets reals, ha estat escrita per un autor de renom (en aquest cas el Dennis Lehane de Mystic River o Shutter Island), presenta una estructura de treure’s el barret, i té al capdavant un grandíssim actor. Apart d’això difereixen en el gènere, aquí típicament carcerari, i amb una temàtica d’assassins en sèrie que no podria ser més americana.


Jimmy Keene és un jove atractiu a qui tot sembla somriure-li a la vida: té un fabulós apartament, un cotxe esportiu i tantes dones com vulgui. Malauradament la policia descobreix els seus negocis amb les drogues i les armes, i és condemnat a deu anys de confinament. No obstant, vista la seva facilitat de tracte, li proposen que s’acosti a un altre reclús, en Larry Hall, i intenti esbrinar la seva relació amb l’assassinat de diverses adolescents. A canvi de trobar proves de la culpabilitat de Hall —un tipus peculiar i bastant sonat— li prometen la llibertat incondicional.


La sèrie consisteix bàsicament en el joc d’acostament i seducció entre els dos presos, tot envoltat pel típic i ben conegut ambient penitenciari: motins, cel·les de càstig, jocs de poder i d’equiparació de forces… Tot això servit per molt bons actors com Greg Kinnear o Ray Liotta en un dels seus últims papers. Taron Egerton, que fa de Jimmy, té el handicap de ser massa atractiu, cosa que distreu a l’hora de valorar el seu treball, però realment està a l’altura d’un oponent tan formidable com és Paul Walter Hauser. Aquest secundari tot terreny, que vam descobrir a Richard Jewell de Clint Eastwood, compon una figura de psicòpata veritablement terrorífica. Ell sol ja justifica el visionat d’una sèrie que és, en general, molt superior a la mitjana.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada