dimecres, 21 de setembre del 2022

Figurants


HBO ha recuperat la sèrie Extras que va coproduir amb la BBC entre 2005 i 2007. Va ser creada per Ricky Gervais i Stephen Merchant, els quals també la protagonitzaren. Segueix les tristes carreres professionals d’Andy Millman (Gervais) i la seva col·lega Maggie Jacobs (Ashley Jensen) en el món de la figuració, tant en teatre com en cinema i televisió. Durant la primera temporada la seva única obsessió és obtenir un paper amb dret a frase. A la segona temporada Millman troba feina en una sitcom d’humor extremadament vulgar i adquireix una gens envejable notorietat pública.


Encara que sigui més convencional que The Office (em refereixo a la britànica, esclar), Extras conté totes les característiques de l’humor de Gervais, basat en l’exhibició incòmoda de les pitjors lacres de l’ésser humà. Com caldria esperar, Millman és mesquí, insolidari, mentider i mal amic; tampoc té inconvenient d’ofendre amb les seves opinions a grassos, lletjos, homosexuals i discapacitats. Res de nou per a qui conegui el seu estil. El detall distintiu d’aquesta sèrie —que més endavant possiblement inspiraria la francesa Dix pour cent— és la inclusió en cada episodi d’una o més celebritats interpretant una versió perversament distorsionada de si mateixes.


Potser no totes les suposades celebritats ens resultaran familiars, ja que l’star system britànic de vegades ens queda lluny, però deu-n’hi do la colla de famosos que aplega Gervais! I com xalen subvertint la seva persona pública! Daniel Radcliffe es comporta com un adolescent més calent que un bonobo, mentre que Patrick Stewart està obsessionat en despullar les seves companyes de repartiment. David Bowie improvisa una cançó satírica al piano i Kate Winslet (en hàbit de monja) demostra la seva destresa en proferir obscenitats. És una combinació realment divertida que només s’espatlla una mica en el sentimentalisme final de l’episodi nadalenc. A mi doneu-me sempre el Gervais més àcid.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada