diumenge, 2 d’abril del 2023

Filmoteca forçosa (101)


Imitation of Life/Imitació a la vida (Douglas Sirk, USA 1959 (Filmin))

Potser la mare de tots els melodrames (o més aviat la filla, ja que és un dels últims). Sumptuosa posada en escena i un grapat de bones interpretacions que «imiten» la vida tot superant-la. (8)


Les Cent et Une Nuits de Simon Cinéma (Agnès Varda, França 1995 (Filmin))

Impossible homenatge als primers cent anys del cinema, salvat per la màgia, l’enginy i la ingenuïtat de Varda. També per un grapat de comparses espectacular: Piccoli, Mastroianni, Belmondo, Delon, Deneuve, Schygulla… (8) 



Le Havre (Aki Kaurismäki, França 2011 (Filmin))

Faula de línia clara sobre un barri de gent humil i bona que ajuda un jove immigrant a arribar a Londres. D'aparença ingènua però molt reconfortant. (7)


The Man Who Would Be King/L’home que seria rei (John Huston, Regne Unit 1975 (Filmin))

Un cop superat el demodé tuf colonialista, aquesta aventura picaresca funciona a la perfecció, propulsada per un Michael Caine i un Sean Connery en estat de gràcia. (8)



Dirty Rotten Scoundrels/Un parell de timadors (Frank Oz, USA 1988 (Filmin))

Comèdia d’estafadors que sorprèn només relativament, però que compta amb la valuosa complicitat de Michael Caine i Steve Martin. (7)


Une affaire de femmes (Claude Chabrol, França 1988 (Filmin))

Drama històric sobre col·laboracionisme, avortament i pena de mort. Isabelle Huppert, sempre perfecta en papers d’inconsciència destructiva. Un dels millors Chabrols. (8)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada