diumenge, 16 d’abril del 2023

Filmoteca forçosa (102)


La càmera de Claire (Hong Sang-soo, Corea del Sud 2016 (Filmin))

Història minimalista rodada durant el festival de Cannes. Acaba resultant ingènua i, ja és estrany, amb un treball negligible d’Isabelle Huppert. (6)


Boston Strangler (Matt Ruskin, USA 2022 (Disney+))

Nova versió del conegut cas de l’estrangulador de Boston amb perspectiva de gènere. Malgrat l’esforç de Keira Knightley, els hi queda molt menys excitant del que caldria. (6) 



La femme de l’aviateur (Eric Rohmer, França 1981 (Filmin))

Comèdia d’embolics lleugera, lúdica i un pèl discursiva. El debut de l’inconfusible estil Rohmer, encara no del tot rodat. (7)


The Last Action Hero (John McTiernan, USA 1995 (Filmin))

La definitiva paròdia metafictícia del gènere d’acció amb un Schwarzenegger sempre disposat a riure-se’n d’ell mateix. Una mica forçada, però amb bons acudits per a tots els gustos. (7)



El caftan blau (Maryan Touzani, Marroc 2022 (Verdi-Park))

Un sastre ha intentat reprimir la seva homosexualitat per fidelitat a la seva esposa, tanmateix serà ella qui l’alliberarà. Claustrofòbica, detallista i molt delicada. (8)


Suro (Mikel Gurrea, Espanya 2022 (Filmin))

Ja se sap que passa quan una parella decideix canviar la ciutat pel camp: res de bo. Guió irregular, però amb moltes capes i grans interpretacions de Pol López i, sobretot, Vicky Luengo. (7)



She’s Funny That Way/Embolic a Manhattan (Peter Bogdanovich, USA 2014 (Filmin))

L’última obra de ficció que va filmar Bogdanovich és un vodevil de mecanisme rovellat i aroma a Woody Allen. Sembla que els productors van fer una carnisseria amb el muntatge del director.. Llàstima, perquè el repartiment era de primera. (6)


Moscou no creu en les llàgrimes (Vladimir Menshov, URSS 1980 (Filmin))

Melodrama d’èxit en la meva joventut sobre tres provincianes que miren d’obrir-se pas a la capital. Sorprenentment (o no), sembla que els valors masclistes eren predominants a la societat socialista soviètica. (6)

2 comentaris:

  1. The Last Action Hero és una gran pel·lícula d'acció i a més paròdica, dels meus gèneres preferits. Realment no és bona, però... encara estic esperant que Schwarzenegger faci Hamlet

    ResponElimina