diumenge, 23 d’abril del 2023

Filmoteca forçosa (103)


John Wick (Chad Stahelski, USA 2014 (Movistar+))
Estilitzat thriller d’acció en el qual el tintinesc Keanu Reeves es carrega un miler de mafiosos russos. No és el tipus de cinema que miro habitualment, però s’agraeix que no calgui prendre-s’ho seriosament per gaudir-lo. (7)

John Wick Chapter 2 (Chad Stahelski, USA 2017 (Netflix))

Com a tota bona seqüela, amplia l’original: més metratge, més localitzacions (Roma) i més morts. El que havia sigut una qüestió personal ara pren proporcions universals amb tota una mitologia al seu voltant. (7,2)


John Wick Chapter 3 (Chad Stahelski, USA 2019 (Netflix))

Encara més llarga, sobretot a causa de les inacabables baralles. Impecable l’estètica, els escenaris i la coreografia, però excessiva pel meu gust. Un punt extra per la lluita a la biblioteca pública i per l’advocació a Buster Keaton. (6,8)



The Producers (Mel Brooks, USA 1967 (Filmin))

Apoteosi del mal gust, fins i tot per a un director com Brooks. Extremadament sobreactuada i d’humor molt envellit; el millor, el gran número musical. (6)


En un altre país (Hong Sang-soo, Corea del Sud 2012 (Filmin))

Amb el seu estil matusser habitual (alguns el consideren rohmerià) i un guió força intrigant. Llàstima que els diàlegs (en anglès) entre Isabelle Huppert i els actors coreans sonen molt raquítics. (6)



L’événement (Audrey Diwan, França 2021 (Movistar+))

Adaptació de l’obra homònima d’Annie Ernaux sobre el seu avortament quan era estudiant a la universitat. Analítica, implacable i amb la veracitat de les coses viscudes. (8)


Causeway (Lila Neugebauer, USA 2022 (Apple TV+))

Drama en to menor sobre una soldat que es recupera de les ferides que va patir a l’Afganistan. Molt ben interpretada, sense efectismes, per Jennifer Lawrence i Brian Tyree Henry. (7)



El president i miss Wade (Rob Reiner, USA 1995 (Filmin))

Aaron Sorkin sembla fer l’assaig general de «L’ala oest», amb tota la seva verbositat i la defensa de les virtuts democràtiques. Costa veure Martin Sheen a la Casa Blanca i que no sigui el president. (7)


Tetris (Jon S. Baird, USA 2023 (Apple TV))

Versió molt ficcionalitzada de la venda dels drets del famós joc rus a les consoles Nintendo. Plena de corruptes funcionaris soviètics i capitalistes defensors del lliure mercat. Amb tot, no gaire excitant. (6)


2 comentaris:

  1. A mi m'agrada l'acció, però quan tot és tan exagerat com John Wick em cansa, he vist la primera, no està malament del tot, però no tinc ganes de veure la resta.

    Els productors és segurament una de les pel·lícules que menys m'ha agradat de totes les que he vist, té mèrit.

    Encara que el guionista sigui Sorkin, em fa mandra veure una peli romàntica amb una puntuació tan baixa al filmaffinity.

    Quina llàstima la de Tetris, tenia bastant curiositat.

    ResponElimina
  2. Home, Filmafinity no és la Bíblia. Podries intentar-ho. U la del Tetris, ves a saber, potser et fa el pes.

    ResponElimina