diumenge, 13 de març del 2011

Another day

Després d'un dissabte tan absolutament plujós, no se m'acut altra cosa que desitjar un altre dia.

"Another Day" és una cançó del cantant i guitarrista anglès Roy Harper. Un artista potser poc conegut al nostre país, però que ha estat considerat com a influència per gent tan diversa com Robert Plant i Jimmy Page, Pete Townshend, Kate Bush o Joanna Newsom. Pink Floyd, admiradors seus, el convidaren a interpretar "Have a cigar" del disc "Wish you were here".

La versió original de Harper data de 1970 i, a diferència de l'exemple de l'altre dia, és una joia en si mateixa. El relat dels últims moments d'una parella, amb intimisme folk, no exempte de sofisticació. 


La següent versió l'he descobert per casualitat, mentre feia recerques per YouTube, però no deixa de tenir gràcia trobar dos vells amics com Peter Gabriel i la sempre exquisidament excèntrica Kate Bush.


Però per a mi la versió definitiva és la que van fer "This mortal coil", un grup que mai no va existir: estava format pel col·lectiu d'artistes que treballaven pel segell 4AD. Potser ha quedat una mica tocada per la utilització que se'n va fer a un anunci (crec que) de perfums, però la sublim veu de Liz Fraser converteix el que ja era or en matèria de somnis.

6 comentaris:

  1. Hats off to Roy Harper, com deien LZ. No coneixia la versió del Gabriel i la Bush! Gràcies per la descoberta.

    ResponElimina
  2. De res, Salvador, però no em diguis que la Fraser no la broda!

    ResponElimina
  3. Preciosa desconeguda, repeteixo de la original.

    ResponElimina
  4. m'encanten totes tres!
    (excepto la babyvoiceBush, qué grima!)

    ResponElimina
  5. Una música perfecta per el dia d'ahir. És curiós però com el dia d'avui és com un mitjó girat!

    ResponElimina
  6. Robert Plant, Jimmy Page, Joanna Newsom i Kate Bush en un sol post... caldrà descobrir aquest Roy Harper de totes totes!!

    ResponElimina