dilluns, 4 de maig del 2020

Filmoteca forçosa (6)

Twelve Angry Men/Dotze homes sense pietat (Sidney Lumet, USA 1957 (Movistar+))
Adaptació del clàssic teatral sobre el sentit de la justícia i els dubtes raonables. Direcció i repartiment, en estat de glòria. (9)

Circus of Books (Rachel Mason, USA 2019 (Netflix))
Mason ens explica la història dels seus pares, propietaris d’una llibreria per a un públic gai i productors de films pornogràfics d’amagat dels seus fills. Els estranys camins que separen els negocis i les conviccions (i com és inevitable que de vegades xoquin). (7)

The Sting/El cop (George Roy Hill, USA 1973 (Movistar+))
No l’havia vist mai. Les pel·lícules de timadors són més que res la descripció d’un mecanisme en funcionament, però aquesta deu ser de les millors. Amb Newman i Redford demostrant perquè són estrelles de la pantalla. (8)

Wildlife/El que crema al foc (Paul Dano, USA 2018 (Movistar+))
Paul Dano i Zoe Kazan adapten una novel·la de Richard Ford de manera impecable. Relat, modèlic en tots els apartats, d’una crisi matrimonial, amb grans interpretacions de Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal i Ed Oxenbould. (9)

Saturday Fiction (Lou Ye, Xina 2019 (Filmin))
Intriga d’espionatge a la Concessió de Shangai («El Lotus Blau»!) Gong Li i la fotografia en blanc i negre hi aporten molt d’estil, però no hi ha per on agafar-la. (5)

A Secret Love (Chris Bolan, USA 2019 (Netflix))
Després de viure plegades durant més de seixanta anys, dues dones decideixen explicar la seva relació a la família. Documental puntualment emocionant, tot i que és una pena que sortissin de l’armari només per enfrontar la decrepitud. (7)

2 comentaris:

  1. No ho endevinaries mai. No he vist cap d'aquestes, ni tan sols 'El cop', em sembla. Quina bona ratxa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc havia vist "El cop" fins ara. Ja veus quines coses fa fer-nos el virus.

      Elimina