diumenge, 3 de maig del 2020

New York, New York

"High Maintenance" és una sèrie de HBO que m'agrada molt i que em fa l'efecte que aquí només la miro jo. Al febrer s'estrenava la quarta temporada —nou episodis de mitja hora— que no presentaven cap novetat formal respecte les anteriors. Els capítols d'aquesta sèrie són com relats independents unificats pel personatge de The Guy (Ben Sinclair), un camell distribuïdor de marihuana que circula pels carrers de Nova York en bicicleta i funciona com a connexió entre la pintoresca fauna que habita la metròpolis i les històries que protagonitzen. Bé, en aquesta temporada sí que hi ha una novetat, i és que The Guy adopta un gos borni que s'acaba de trobar i el bateja FOMO ("fear of missing out", por de no estar al dia i de perdre's coses).

Cada episodi de la sèrie inclou dues o tres situacions independents, sovint sense un principi i un final, a la manera de fragments de vida. La gràcia d'aquest caire costumista és que els seus personatges eviten sempre caure en els clixés i ens sorprenen amb aspectes tan reals com poc explorats. En aquesta quarta encarnació per a HBO (n'hi havia hagut anteriors en format websèrie) ens toparem amb un home asexual que cerca una relació romàntica, un adolescent que fa negocis amb sabatilles de marca, una dona que coordina les escenes sexuals de les pel·lícules o un apartament on fan nit les hostesses de diverses companyies aèries.

Il·luminada per la serendípia i amb plaers tan relaxats com els d'un seguit de calades de maria, "High Maintenance" és com un àlbum de retrats de familiars que mai no havíem tingut.

2 comentaris:

  1. No la coneixia, la veritat, potser sí que la mires només tu... No sé si és la sèrie que busquem, però a tenir en compte.

    ResponElimina