diumenge, 17 de maig del 2020

Filmoteca forçosa (8)

La infància d’Ivan (Andrei Tarkovsky, USSR 1962 (filmin))
Malgrat ser un encàrrec i passar per ser el film més «convencional» de Tarkovsky, deu n’hi do! Un debut enlluernador sobre les ferides de la guerra. (9)

Distant Voices/Still Lives (Terence Davies, Regne Unit 1988 (filmin))
El film que va posar Davies en el mapa. La història de la seva família explicada a partir de les cançons que cantaven. Immillorable. (9)

Bombshell - The Hedy Lamarr Story (Alexandra Dean, USA 2017 (filmin))
Hedy Lamarr, actriu bellíssima i mediocre, va ser també una dona plena d’inventiva. Les seves idee sobre freqüències variables han acabat sent importants en la comunicació sense cables. Aquest documental ho explica, evitant les hagiografies. (7)

Design for Living/Una dona per a dos (Ernst Lubitsch, USA 1933 (filmin))
Adaptació que deixa gran part de l’obra de Noel Coward pel camí. Queda però la malícia i el desvergonyiment de Lubitsch. Sorprenentment moderna. (8)

Un couteau dans le coeur (Yann Gonzalez, França 2018 (filmin))
«Thriller» (?) sobre un assassí emmascarat que es dedica a matar actors porno. Crec que pretén ser un homenatge al «giallo» italià dels 70, però el resultat és una petardada avorrida que no hi ha per on agafar-la. Surt l’horrenda Vanessa Paradis. (3)

Downton Abbey (Michael Engler, Regne Unit 2019 (Movistar+))
Episodi luxós amb sobredosi d’incidències de baixa intensitat. Finals feliços per a gairebé tothom. Només per a fans. (7)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada