dissabte, 13 d’octubre del 2018

Un món de metros: Kaohsiung


Per si no ho sabíeu (jo no ho sabia), Kaohsiung és una ciutat de 2,7 milions d'habitants que es troba al sud de Taiwan. Des del 2008 disposa de metro lleuger, actualment amb tres línies, 52 estacions i 51 quilòmetres de recorregut; però hi ha moltes més línies planificades pel futur (observeu que la inacabada línia verda té vocació circular). El seu mapa entra de ple en la categoria de les mitjanies que no molesten.

El que sí que té és l'espectacular estació de Formosa Boulevard que exhibeix "La Cúpula de Llum" de l'italià Narcissus Quagliata, senzillament el vitrall més gran del món. No diré que m'agradi (mereixeria ser a Las Vegas), però com a vitrall impressiona.

I després hi ha l'estació de Central Park firmada per Sir Richard Rogers, que és una exageració, te la miris com te la miris. No sé si calia dissenyar una estació de metro així; però a Instagram ha de resultar molt agraïda.



2 comentaris:

  1. El mapa no passarà a la història trobo. Estic segur que el revisaran quan tinguin altres línies fetes i el faran més atractiu. Tampoc no cal que llueixi com el casino aquest que tenen allà baix, però una mica més lluït sí que el podrien fer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'acord amb tot, aquests de Taiwan són uns ximples totals.

      Elimina