dimarts, 3 de març del 2015

Vida viscuda

Intentaré ser breu, perquè el film no admet elaboracions: si l’analitzes una mica, el trenques. Es titula “Le meraviglie” (aquí “El país de las maravillas”) i l’ha dirigit Alice Rohrwacher. Passa a una masia de l’Umbria, però l’han filmat a la Toscana, i la protagonitza una família d’apicultors amb regustos hippiosos i comunals. El pare, un alemanot progre i irascible, la mare, entre passiva i contemporitzadora, quatre filles en diferents estats d'efervescència.

La trama, tret de l’arribada d’un adolescent en règim d’acollida i la irrupció d’un programa de televisió entre kitsch i delirant, és tan ple o tan buit de peripècia com els estius de la nostra infantesa. Amb l’excepció de la germana de la directora Alba Rohrwacher i de la Monica Bellucci (en una intervenció quasi de fada), la resta d’actors són desconeguts però respiren una veracitat sense retòriques. Menció especial per Maria Alexandra Lungu, una adolescent d’excepcional naturalitat.

Es nota que Alice Rohrwacher parla des de la pròpia experiència, la pel·lícula es percep com profundament viscuda. Trista i alegre, refrescant i tònica. Ideal per oblidar les allaus fílmiques del cap de setmana.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada