divendres, 31 d’octubre del 2008

Els bisbes i la Gran Carbassa



Gràcies a Déu, mentre existeixi la Conferencia Episcopal, no em faltarà inspiració per escriure aquests allaus. Ara es depenjen amb un ferotge atac contra el pujant costum de celebrar la festa de Halloween a Espanya en detriment de la tradicional festa dels difunts. Lamenten que, enlloc de dur els nens als cementiris per posar crisantems sobre les tombes dels familiars traspassats, els pares fomenten una visió carnavalesca i festiva de la mort, un assumpte que caldria prendre sempre seriosament.


Afegeixen que la festa de Halloween té origens pagans i que els celtes la nit del 31 d'octubre celebraven el culte al déu de la mort i les tenebres amb sacrificis animals i humans. I que la culpa de l'èxit d'aquesta festivitat entre nosaltres prové del cinema americà.


Reconec que serà difícil erradicar aquesta tendència pagana, perquè el personal, si el deixen escollir, sempre preferirà la gresca a la freqüentació dels fossars. De totes maneres en aquesta ocasió (i no voldria que els bisbes es fessin il·lusions) estic bastant d'acord amb els arguments de la CE. Jo també sóc més partidari d'un plat de panellets amb un gotet de moscatell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada