dimecres, 4 de març del 2015

Casa de cites: Hofstadter

Es probable que el lector haya visto en alguna parte la demostración de Euclides de la infinitud de los números primos, pero si no es así, desconoce uno de los pilares fundamentales sobre los que se asienta el conocimiento humano. Ignorarla representa un vacío en la experiencia vital de una persona tan lamentable como no haber probado nunca el chocolate o no haber escuchado nunca una pieza musical. Como me niego a aceptar una laguna así en el conocimiento de mis lectores, voy a intentar subsanarla.
(a "Yo soy un extraño bucle" de DouglaS R. Hofstadter)

No sé si un bucle, però en espanyol "yo soy" és un palíndrom preciós.

8 comentaris:

  1. Hi ha tutorials per a tot: https://www.youtube.com/watch?v=LyP4P03sBlQ

    Jo per això em quedo amb la xocolata. Negre, of course!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que hi hagi tutorials (com que hi hagi xocolata) no implica que hi hagi ganes de provar.

      Elimina
  2. Jo, la xocolata, Lindt, cada tarda per berenar amb una llesca de pa de pagés. I la música sempre sonant,. a qualsevol hora,

    ResponElimina
  3. “casa de cites” realment et treballes els títols dels teus posts, els hi busques una doble significat i tot, no com altres bloggers que tiren d’un patró preestablert i repetitiu i no assenyalaré a ningú :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. En realitat li he robat a algú, no recordo qui, però no és gaire original, de debò.

      Elimina
  4. Molt ben trobat, el palíndrom.

    Quant a la cita, com totes les llistes de experiències imprescindibles que en el món són i seran, no li trobe molta substància. La nostra experiència és tan forçosament limitada i parcial que em sembla pretenciós erigir-se en jutge de quin buit és lamentable, i quin no ho és.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo sí que l'entenc molt bé perquè apunta a un tipus de plaer racional que sembla dibuixar un univers ple de sentit. No és tant l'exemple en si com la mena d'experiència que engloba.

      Elimina