Arriba la notícia que a Sant Petersburg han desmantellat un monument dedicat a Steve Jobs que havia sigut inaugurat el gener de l’any passat a iniciativa de la companyia tecnològica ZEFS. La instal·lació commemorativa consistia en un iPhone de l’alçada d’una persona, amb pantalla interactiva que mostrava una foto de l’efígie de Jobs i alguns pensaments escollits seus. No sé fins a quin punt la figura de l’innovador d’Apple mereix homenatges tan prematurs i em pregunto si la seva defunció no va provocar unes reaccions en excés histèriques; en tot cas, més que un memorial honorífic, aquest smartphone gegantí sembla més aviat un descarat artefacte publicitari.
Sigui com sigui, el fòtil ja no hi és, i les raons de la seva retirada, segons Maxim Dolgopolov (director de ZEFS) són dues: la primera, la sortida de l’armari de Tim Cook (executiu en cap d’Apple) com a homosexual, feta pública el dijous de la setmana passada; la segona, la revelació per part d’Edward Snowden que la NSA (National Security Agency) americana havia fet servir productes Apple per realitzar les seves tasques d’espionatge. Atès que les confidències de Snowden ja fa molt mesos que corren, sonen a excusa de distracció per minimitzar el ridícul sideral.
D’ençà que el juny de 2013 el parlament nacional rus aprovés (i el president Vladimir Putin confirmés) una llei contra la “propaganda de relacions sexuals no-tradicionals” adreçada als menors, no hem deixat d’assistir a una escalada de gestos ridículs per part d’algunes de les ments més il·luminades de l’altre costat dels Urals. La manera com les preferències sexuals de Mr. Cook poden canalitzar-se a través d’una andròmina que la seva companyia comercialitza fins al punt de corrompre els infants russos, només una ment molt perversa ens la podria explicar. En tot cas, aquest tipus de raonament ens podria conduir per una senda molt perillosa; i no només per la prohibició de programar l’obra tota de Txaikovsky (encara que els “bons” russos insisteixin que el compositor no era homosexual), sinó per la necessitat d’assegurar-se que en la seva vida quotidiana no entren en contacte amb cap persona o objecte relacionat ni remotament amb “sexualitats no tradicionals”.
Maxim Dolgopolov, tot donant mostres de ser un veritable il·lustrat, assegura que el monument podria ser restituït. Seria suficient, segons ell, que l’aparell estigués programat per dissuadir l’espectador de comprar productes Apple i que escollís, a canvi, marques més difícils de “hackejar” (!). Serà terriblement complicat que cap fabricant li asseguri davant notari que a la cadena de muntatge no hi ha intervingut ni un sol sodomita.
Vida intel·ligent a la Terra? De vegades em feu dubtar.
Vida intel·ligent? Més aviat això és que més d'una mare no ha donat prou calbots quan tocava. "Passa cap a casa tros de beneit, que a tu qui et mana ficar-te en la vida dels a altres!". Hores d'ara, i en aquesta alçada d'humanitat ja no se m'acut cap més justificació possible, de lamentable que resulta tot plegat.
ResponEliminaEn aquest cas la Mare Rússia.
EliminaJa se sap, la homosexualitat es contagiosa, i tenen por que tots els russos es tornin homosexuals i llavors no es reproduiran i ens quedarem sense camarades!
ResponEliminaSempre ens quedaran els xinesos...
EliminaL'iPhone king-size fa pensar una mica en el monolit de 2001. I els micos de la Duma, també.
ResponEliminaCert, però aquí són els micos els que el posen i els que el treuen.
EliminaEm fa gràcia això de les "relacions sexuals no tradicionals" quan, precisament, hi ha una llarga tradició de relacions homosexuals. Com és ben sabut, precisament la sodomia va ser una de les tradicions que van fer gran la Marina britànica.
ResponEliminaBé, Santi, sembla que la Marina russa i la britànica no van follar prou (entre elles) per propagar les seves troballes culturals comunes.
Elimina