dimecres, 26 de novembre del 2014

Monarquia per a infants (i infantes)


No sabria explicar com en temps tan il·lustrats com ho són els nostres hom considera que l’aspiració ideal de tota nena prepúber ha de ser la d’exercir de princesa; i no pas en una versió moderadament realista que Mònaco ha exportat al món de jove que aprofita els seus privilegis per fer la bandarra envoltada de “jetsetters”, sinó en la idealització edulcorada que comercialitza Disney entre colors pastel i somnis d’unicorn. Tot i que cal reconèixer que la casa pairal de Mickey s’està esforçant recentment a insuflar una mica d’iniciativa a les seves heroïnes, com la lletraferida Belle, la bèl·lica Mulan, la sarcàstica Megara o la molt poc femenina Merida; però, amb franquesa, cap de les quatre aquí mencionades computarien com a “princeses” en un món ideal.

No, les princeses que voldríem per a les nostres filles vesteixen robes llargues i rosàcies, inadequades per a qualsevol activitat que no sigui la de posar davant del fotògraf (Lord Snowdon) oficial. Diademes daurades, tassetes de te de plàstic, una vareta màgica i un poni transgènic amb color de gominola constitueixen el seu equipament somniat. Fins i tot pares de profundes conviccions republicanes han sigut atrapats donant a les seves filles el tractament de “princeses”; són els mateixos pares que uns anys més tard preferiran exhibir en públic aquestes filles, mentre la Penèlope de torn escalfa amb amples natges el sofà del televisor.

Reconeguem doncs que hi ha una demanda social de princeses a les nostres vides, per això no estranya gens una franquícia com Princelandia que de segur sadollarà totes les necessitats de colors rosa xiclet que hem inculcat a les nostres filles. Pels desinformats i els tebis diré que Princelandia ofereix experiències úniques de “spa” prematur, cosmètica infantil (l’únic objectiu de la qual només poden ser els pederastes) i desfilada per una falsa passarel·la (exempta de Karl Lagerfeld, a Déu gràcies). Es poden contractar sessions tàndem, mare-filla, que tant contribuiran a fomentar una immarcescible ràbia familiar i també egotrips unipersonals que es titulen “Princess Forever” i s’anuncien així:

Cumple el sueño que siempre has llevado dentro... 
porque los sueños no tienen edad.


¿Por qué no dejar fluir esa niña que toda mujer lleva dentro
 y que en el fondo quiere volver a sentirse una princesa?


Disfruta del servicio de Spa + merienda


El precio será establecido en función del menú contratado. 
También se puede concertar solamente el spa.

Contra el pensament màgic i la monarquia, República ja!

14 comentaris:

  1. I jo que em pensava que les princeses no pagaven, que més aviat els pagaven.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Serà que els d'aquesta empresa no les han acabat d'entendre.

      Elimina
  2. El primer problema que tinc amb aixó de les princeses, és que detesto cordialment el color rosa, o sigui que ja no anem bé. Vaig veure l'altre dia que als EUA han tret una nina anti-Barbie, que està més grassoneta i amb la nina et venen adhesius amb grans, rascades, celulitis, etc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel color no ens barallarem, un blau cel també pot passar. Però no sé si una nina que és com una nena de debò tindria gaire èxit.

      Elimina
    2. deien ahir a el periodico que s'està venent molt bé.

      http://kollonades.blogspot.com.es/2014/11/lammily-una-anti-barbie-amb-grans-i.html

      Elimina
    3. Ja es veu, Francesc, que tinc nul·la visió comercial.

      Elimina
  3. República ja, sí. Però educació, molta educació, perquè no m'imagino una república plagada de princeses.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La república aboliria les princeses i les posaria a treballar en el sector serveis.

      Elimina
  4. Un dels altres exemples on es demostra que l’educació dels pares es molt important. Si la mare ja porta el desig de ser princesa, ja ens podem imaginar què voldrà la filla...
    Per sort als nens no ens passa això, nosaltres ens acontentàvem en només voler ser com Heman xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'avantatge del deliri que tenen els nens per ser super-heroïs és que el desengany arriba més depressa.

      Elimina
  5. A Granollers han obert un centre d'aquests que ha destapat una bona polèmica.
    La gestora del negaci diu que no és sexista. NOooo, i ara!
    I que ella té dret a tenir un negoci, per no dependre de l'economia del marit. Ves per on! No ha trobat res més adequat... Ja posats, un local de senyoretes que "fan senyors" també dóna molt!!
    La polèmica local està servida, en tot cas!
    http://www.aravalles.cat/noticia/143360/lestrena-dun-spa-per-a-nenes-posa-en-peu-de-guerra-una-seixantena-de-manifestants-a-granol

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Catalunya hi ha un a Granollers i un altre a Sabadell. Han rebut els dos vallesos.

      Elimina
  6. Afortunadament -ai, lassa! poc que em pensava que ho diria mai!- els déus m'han donat fills mascles, crescuts amb Legos i sense gaire tendència als super-herois mascle alfa-occidental-heterosexual. Rarets, també ho són, però mira, fan de més bon portar. Veig, pel que m'envolta, que si hagués tingut una femella, mitocondri del meu mitocondri, m'hagués vist obligada a viatjar per deixar-la abandonada en un cistellet de vímet al Tigris o a l'Eufrates, que al Llobregat, tot i tenir-lo a tocar, tampoc cal. Potser seria candidata a princesa, però tampoc li vull tant mal.

    Durant anys he sospirat alleujada a les festes per no haver-me d'apropar, ni per error, a la nebulosa rosa. I quan veig una mare que li compra coses d'aquestes a una filla, o, el que és pitjor, que li compra el "set de planchado" o el "carrito de la limpieza", m'han d'agafar els meus, perquè algun dia faré una barbaritat :(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clidi, faries goig entrant amb el kalshnikov en un d'aquests centres per a princesses.

      Elimina