dijous, 6 de novembre del 2008

Si beus, no escriguis

Els de Google se les pensen totes. Acaben d'inventar una eina pel seu popular Gmail destinada a evitar l'enviament de missatges dels que després ens podríem penedir. A més d'un ens ha passat que, enmig d'un estat d'inconsciència alcohòlica, hem escrit i enviat correus que no hauríem redactat mai si haguéssim estat sobris. Insults, declaracions d'amor, proposicions deshonestes, respostes delirant a un mail del treball... les possibilitats són tan abundants com perniciosos poden ser-ne els resultats.

El servei, que es diu Mail Goggles (ulleres protectores del correu) i es pot activar opcionalment, consisteix en una bateria de preguntes aritmètiques que cal respondre correctament en 60 segons per tirar endavant amb el missatge.


L'usuari decideix quines hores i quins dies de la setmana cal activar aquest filtre, fet que suggereix que has de programar molt bé les teves borratxeres (o bé tenir el servei sempre activat). La dificultat de les preguntes també es pot regular per adaptar-les a les aptituds calculístiques de cadascú. De totes maneres, almenys en el meu cas, perdo abans el sentit del decòrum que la meva capacitat aritmètica. Suggereixo que busquin l'equivalent informàtic de caminar cinc metres en línia recta sense desviar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada