dijous, 18 de desembre del 2008

“Statolatria”? Mai de la vida!

Marieta, la nostra corresponsal a Roma, informa gentilment de les darreres novetats vaticanes. Tota la premsa es fa ressò en titulars de les acusacions de l’Estat Papal que considera que aquí (a Espanya) regna l’adoctrinament laic i l’estatolatria, com si no hi hagués a la mateixa Itàlia problemes més importants a tenir en compte. Que l’església es queixi de la ingerència del govern en qüestions d’educació demostra una barra fora de mida, com si a ells no els agradés ficar cullerada allà on no els demanen!

De totes maneres, com s’acosten dates tan entranyables, us estalviaré una de les meves diatribes contra la religió. Que regni la concòrdia. Només em permeto apuntar, per si algú de la Santa Seu m’està llegint, que no tot està perdut i que al país encara tenim llibertat per fer a casa el que volem, sense que el govern interfereixi. Ahir, per exemple, vam fer el pessebre sense més complicacions; perquè podem ser descreguts, però en el fons ens agraden les tradicions. No diré que el nostre pessebre sigui dels més convencionals, però us asseguro que té àngels, Mare de Déu i Nen Jesús (de moment, no ens l’han pispat).

A més, hi figura un capellà, un dimoni i alguns xais que, si no m’erro, són els pilars en els que es fonamenta el Vaticà. O sigui que no es vagin queixant, perquè pel que fa a casa nostra no tenen raó.

6 comentaris:

  1. Mira, ves per on, nosaltres també el fem, el pessebre. I ben tradicional, amb figureta nova cada any ;-)

    Incoherent, sí; però divertit.

    ResponElimina
  2. Per què incoherent? No sé tu, però a la meva ordenada vida tot té un sentit.

    ResponElimina
  3. I a la meva també, Allau. Però això és el que em diuen els que saben que no sóc creient quan dic que faig el pessebre: però si tu no ets creient, no és una mica incoherent? I jo no veig així; venim d'on venim, i hi ha coses que val la pena conservar-les.

    Per cert, porto tota la nit boig llegint els evangelis buscant els óssos polars i no els trobo enlloc... ;-)

    ResponElimina
  4. Això (Unquepassava i Allau) l'haig de solucionar. O bé us munto una lectura comentada dels Evangelis (inclosos els Apòcrifs) o us faig una paella. Com vosaltres vulgueu. Tinc en el cap altres possibilitats però us les estalvio.

    ResponElimina
  5. Paella? I cal que m'ho pensi gaire?

    ResponElimina