dimecres, 17 de juny del 2009

Tots els llorers algun dia seran cendra


Fa dies que n’estava informat, stic.cat (Associació per a la promoció en l’ús de les noves tecnologies) havia obert la convocatòria pels Premis Bloc Catalunya 2009 sota el patrocini de la Generalitat, la Universitat de Vic, la UOC, etc. Com que a mi m’agrada rebre premis tant com a tothom, vaig afanyar-me a llegir-ne les normes (que podeu trobar aquí), per discernir les possibilitats reals d’obtenir algun guardó.

Per començar, calia inscriure el bloc en una de les següents categories i només en una: blocs corporatius, blocs personals, cultura, educació, formats audiovisuals, literatura, política o TIC. Aquesta ja era una elecció difícil, perquè a hores d’ara encara no m’he decidit a quina espècie adscriure’m. Un cop fet això, el jurat havia d’admetre la inscripció (d’acord, m’accepten segur).

Però llavors venia el sistema de votacions i aquí sí que em van fotre. El període electoral resta obert des d’avui 17 de juny fins el 10 de setembre. Tothom pot emetre un vot (i només un) per categoria i no et pots votar a tu mateix. Amb aquestes bases queda clar que guanyarà qui tingui més amics i, a més, hagi fet una campanya electoral més agressiva (i, per demostrar-ho, avui ja he vist diversos blocaires besant nens pel carrer i donant la mà a les pageses del mercat). Per tant, no es premiarà tant l’excel·lència com la capacitat de bastir una extensa xarxa social i jo, en aquestes condicions, no hi jugo. Que puc ser vanitós, però no ruc, i, si no m’asseguren el premi en alguna categoria, jo no m’exposo a quedar segon.

Un cop expressades aquestes elevades consideracions, vull informar que la meva intenció de vot resta oberta. Els candidats que vulguin contactar amb mi, poden fer-ho a través del correu electrònic (al meu perfil). Es tindran en compte i s’avaluaran detingudament totes les ofertes, tant en metàl·lic com en espècies. S’admeten les targetes de crèdit més usuals.

10 comentaris:

  1. Home, està clar que tu optes a la categoria d'Educació. :)

    Un aclariment: crec que enguany es poden repetir les votacions cada vint-i-quatre hores. O sigui que necessites amics, però, sobretot, que et siguin obsessivament fidels. Vés quines coses.

    ResponElimina
  2. Jo hi participaré el dia que hi hagi la categoria Varietés.

    ResponElimina
  3. Pensava que era una manera finíssima de demanar el vot, he anat a votar-te i no t'he trobat.
    Els hem de dir que l'any que ve incloguen la categoria 'Blocs de varietés'.

    ResponElimina
  4. No, marieta, tal com funciona aquest concurs, no s'hi valen les "maneres finíssimes", cal anar a sac i jo ja no tinc edat...

    ResponElimina
  5. Quan hi haja un concurs de blocs de varietés et votaré totes les voltes que calga ;-)

    ResponElimina
  6. Deixa, deixa, hi ha coses millors per fer a l'estiu.

    ResponElimina
  7. Hi hauria d'haver un jurat. Que gunayessin els millors.

    A mi em fa molta mandra votar.

    ResponElimina
  8. Hi ha un jurat que escollirà entre els 5 més ben puntuats de cada categoria.

    Potser votaré de tant en tant, quan em vagui. El que sí faré serà ullar la llista de candidats, sempre es pot descobrir algun bloc interessant.

    ResponElimina
  9. Jo de besar nens en fujo i les mans de les pageses rasquen. Així que em limito a posar un bàner i a fer un apunt al blog. I si aconsegueixo un sol vot ja em donaré per satisfet.

    I jo que t'hauria votat i ara hauré de buscar una altra víctima... :-p

    ResponElimina
  10. Tranquil, Ferran, de moment ets l'únic a qui he votat i sense més incentius que el teu propi bloc (que consti en acta).

    ResponElimina