diumenge, 20 de juny del 2010

Avalanche: el musical


(O com solucionar l'apunt del dia en mitja hora).

Avui us proposo una oferta lleugera i eminentment dominical: una passejada per diverses allaus musicades. Començaré per un clàssic de Leonard Cohen, "Avalanche". Canònica.

El pop orquestral de Sufjan Stevens m'agrada molt. En el seu dia va prometre que faria un disc dedicat a cadascun dels 50 estats que formen els Estats Units. Després de publicar els dedicats a Michigan i Illinois, se n'ha desdit, com si tot es limités a una "boutade". Amb el material descartat del disc d'Illinois va publicar un altre disc que es deia precisament "The Avalanche". La seva cançó epònima m'agrada tant, que podria esdevenir fàcilment l'himne d'aquest bloc i que podria sonar el dia que calgués pujar al pòdium en una eventual olimpiada blocaire.

Definitivament la més festiva és aquesta "Sous les avalanches" de Vincent Delerm, on Jean Rochefort es dedica a robar cadascuna de les escenes amb una flegma admirable.

Sabia des de fa temps que hi ha un grup australià que es diu "The Avalanches" i que Quim Monzó el tenia darrerament al seu "playlist". Com que fan música de "tallar i enganxar", no me n'havia interessat gaire; però, amb aquest vídeo m'han deixat bocabadat. Brutals!

8 comentaris:

  1. Ha, ha... això ho has fet en mitja horeta? Deus ser l'espanyol més productiu del món!

    Leonard Cohen, una mica pesadet...
    Sufjan Stevens, força bé.
    Vicent Delerm, festiva com dius però amb en Rochefort genial! He rigut molt.
    The Avalances, són com el Village People però com dius... brutals!

    Que tinguis moltes més mitges hores com aquesta!

    ResponElimina
  2. el teu himne el trobo poc marcial per una pujada al pòdium, què hi farem. I els "casal rock" últims ... tan de bo hi hagués tan sentit de l'humor per aquí, o com el francesos, la capacitat de riure'ns de nosaltres mateixos, que sempre anem més tibats que un pal d'escombra :)

    ResponElimina
  3. Galde, la veritat és que els vídeos ja els tenia fets d'abans.

    ResponElimina
  4. Clídice, pensa que jo només participaré a les competicions de Scrabble.

    ResponElimina
  5. Doncs jo, no hauria sabut on trobar tantes "avalanches! , la veritat! Apa, a escoltar!

    ResponElimina
  6. Zel, és qüestió de militar-hi. Que les gaudeixis.

    ResponElimina
  7. Coneixes la versió d'Avalanche que va fer en Nick Cave quan estava amb els Birthday Party? Potser Galderich no s'hauria avorrit tant.

    ResponElimina
  8. No la coneixia, Agustí. De fet, he trobat una cançó dels Birthday Party que es diu "Pleasure avalanche" i l'Avalanche de Cohen en un disc en solitari d'en Cave. Ja havia oblidat que en l'homenatge recent a Cohen, en Cave l'havia tornada a versionar.

    ResponElimina