El britànic Thomas Maybank (1898-1925), de vida molt breu, va treballar per Punch i s'especialitzà en un gènere que a mi particularment m'esgarrifa com és el de la pintura de fades i follets.
Molt millor és aquest cartell pel "London Underground" que diu "El mal temps porta el seu tren de malalties. Sota terra (al metro) hi ha bons trens, però no fa mal temps".
En quant a les dues imatges d'Alícia no em semblen gaire memorables, tot i que hi ha esmerçat un munt de tinta.
La "pintura de fades i follets", com la de "conillets" és molt extesa entre els il·lustradors anglesos i una mica pesada, tens raó. El darrer dibuix que has penjat, però em sembla molt bo, aquesta taula blanca...
ResponEliminaTens raó, Lluís, no està pas malament. Llàstima que no he trobat més mostres de la seva Alícia.
ResponEliminaEstic d'acord amb tu amb això de la pintura de fades i follets, i conillets, i bambis... però amb certa perspectiva poden resultar graciosos, per dir-ho d'alguna manera!
ResponEliminaSobre el blanc de la taula el trobo poc valent, es queda a mig camí d'una proposta seriosa.
Galde, no és tan el génere el que em molesta com la colla de grillats que sol aplegar. I no tinc res contra els grillats, com pots comprendre, però aquests no són els "meus" grillats.
ResponEliminaTrobo curiós l'anunci del metro de Londres. Actualment no crec que ningú s'anunciï admetent una climatologia adversa. I m'ha portat a buscar informació sobre l'època d'inici d'aquest transport. A Londres, al segle XIX; a BCN, cap als anys 20. Mai ho hagués dit, la veritat. Una cosa tan moderna!
ResponEliminaPuig, a Anglaterra això de la climatologia adversa crec que ho tenen assumit de fàbrica.
ResponEliminaAllau,
ResponEliminaQuan parlo dels follets... em refereixo a les il·lustracions. Com tu, no suporto la penya que envolta aquest món, cada vegada els trobo més freakies en el mal sentit del nom!
Galde, t'havia entès, un quadre d'un bon bambi no admet comparacions!
ResponEliminaagh! un bambi, kin iuiu! :( el que diu en Lluís de la taula és cert, m'ha flipat :) (avui estic d'argot mira tu!)
ResponEliminaClídice, tot mirant de nou la taula, acabo de descobrir les cadires amb orelles!
ResponEliminauix! així millor no parlar de certes coses! havia sentit allò de que "las paredes tienen oidos" però no de les cadires ... ves a saber que no sigui una dita exclusivament britànica :)
ResponEliminaNo havies sentit parlar de les butaques d'orelles?
ResponEliminaconeixent-me segur que si, però ara i on sóc no t'ho puc garantir, la meva memòria sempre necessita "crosses", o sigui el meu PC i la meva biblioteca :)
ResponElimina