dimarts, 8 d’octubre del 2013

Tiergarten

Sabuda és la nostra (d’en Josep i meva) políticament incorrecta afició pels parcs zoològics. El que encara existeix als jardins del palau de Schönbrunn passa per ser el més antic del món (1752) i el millor zoo europeu del 2012. Conté alguns edificis dignes de Maria Antonieta, ara reciclats en cafès i restaurants. Les velles i minúscules gàbies dels lleons i els elefants s’exhibeixen ara buides per denunciar la ignorància de temps pretesament més il·lustrats. Encara així, crec que en cap altre zoològic del món havia pogut contemplar un lleó tan cara a cara.

Os formiguer sodomitzant un tapir: situació digna de Lautreamont.
Més animals interessants: rinoceronts indis, tigres de Sibèria, pandes gegants (i dels altres)… De fet, aquest és el primer zoo europeu on es va reproduir el panda en captivitat. Hi ha també algunes instal·lacions immersives on el visitant té els animals literalment a tocar (ocells, tortugues, peresosos). Impressiona especialment la cova fosca on desenes de rates pinyades et passen a fregar.


Però hi ha coses encara més angunioses, com la letal salamandra gegantina del Tirol, a l’atac de la qual amb prou feines vaig sobreviure.


6 comentaris:

  1. Els zoològics són la sublimació del kitsch i quin final millor podia tenir que la darrera fotografia?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carnassa que us envio sense esperança de contraprestació digna. Així que aquest és el final que em mereixo?

      Elimina
  2. ara fa molts anys que no vaig al zoo, suposo que es per això de viure en aquest impas entre deixar de ser nen i tenir els propis nens...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pons, com jo no tinc intenció de tenir nens, m'he saltat l'impàs.

      Elimina
  3. M'agrada l'encant decimonònic d'alguns indrets. La darrera imatge ha quedat molt turística. En fas còpies sota comanda?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, Enric, les desgràcies pròpies no són negociables.

      Elimina