divendres, 11 d’octubre del 2013

Un món de metros: Londres per a curts de gambals ("dummies", en català de Barcelona)

L’esquema s’inspira clarament en el mapa del metro de Harry Beck, però reduït a la seva mínima expressió, per a ús de turistes distrets. Les celebritats de cera de l’extrem nord apunten al museu de Madame Tussaud, l’església (“church”) a l’extrema dreta ha de ser la catedral de Sant Pau. “Eros” és Picadilly Circus, “Cinema” és Soho, “Big Ben” és Big Ben. No ho tinc tan clar amb “Hugh Grant” que podria indicar l’escenari de la seva pel·lícula “Notting Hill”, però també un racó urbà on hagués gaudit de sexe mercenari.

Pel que fa a “Dinosaurs”, abaix a l’esquerra, ens farem creus sobre el seu significat. Denota el Museu d’Història Natural a Kensington o el més cèntric Palau de Buckingham? No, estimats, la resposta no està en el vent. La resposta l‘ha donat el sentit comú. Ara cal que l’escoltem.

4 comentaris:

  1. Sóc curta de gambals en diverses matèries i una és la de metros. Em quedo amb el de Roma, tan simple i també trio el de París, un model de bona informació pels que, com jo, ens perdem d'un passadís a l'altra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vols creure, Glòria, que el de Roma no l'he trepitjat mai? De vegades em pregunto si existeix de debò.

      Elimina
  2. Ràpidament he pensat en un d'equivalent per a Barcelona. I gairebé em poso a plorar.

    (quina és la font d'aquest plànol?)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho he trobat aquí, però no indiquen la procedència.

      http://www.thepoke.co.uk/2011/12/27/the-year-in-pictures/gallery/image/6627/

      Elimina