divendres, 3 d’octubre del 2014

Biblioteques a Dublín (3)

Ben dissimulada de les multituds que visiten la catedral de Saint Patrick, en un carrer lateral i amagada en un senzill edifici de maó vermell, la Marsh’s Library és una càpsula d’erudició preservada intacta des dels temps de la Il·lustració. La col·lecció de l’arquebisbe Narcissus Marsh ocupa des del 1707 l’encantadora torreta dissenyada per l’arquitecte Sir William Robinson. Són més de 25.000 llibres (80 incunables) i 300 manuscrits sobre tota mena de temes i escrits en llengües orientals, hebreu, àrab, turc,  rus, llatí i francès.

Malgrat que el mobiliari i els llibres fa 300 anys que hi són, la Biblioteca Marsh és una institució d’aires molt vius que tant organitza petites exposicions temporals (l’espai no dóna per a més), com facilita activitats pels infants o permet als visitants escriure amb ploma (d’au). A més, com a prova de la típica afabilitat irlandesa, el vigilant aviat et preguntarà d’on vens i passarà a relatar-te unes vacances que va fer a Salou, durant les quals va tenir l’oportunitat de visitar el Museu del Barça i aquella catedral inacabada que tenim. “A Barcelona no hi deu nevar gaire, oi?”

La Marsh’s Library és un petit secret dublinès, absolutament recomanable.


4 comentaris:

  1. He fet els deures que són plaers i, gràcies a les teves polides cròniques, he recordat de nou Dublín i les seves magnífiques biblioteques.
    Jo tenia entès que Isabel I els va fer fer una universitat perquè no volia súbdits bàrbars.
    Tornaria -o tornaré- a Dublín molla i lletraferida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ni barbars ni papistes, que el virus estava molt extès pel Continent.

      Elimina
  2. Salou, museu del Barça i Sagrada Família? uf! fugint travessaria el canal de la mànega a velocitat supersònica!

    ResponElimina