dissabte, 10 de gener del 2015

Mitchell & Saint Laurent

Si avui és dissabte, toca parlar de Joni Mitchell. Precisament ahir vaig llegir a La Vanguardia que la Mitchell havia esdevingut icona de la casa de costura Yves Saint Laurent aquest principi d’any. Confessaré que la moda no és el meu negociat i que més aviat m’esgarrifa, em limitaré doncs a donar testimoni que Hedi Slimane, el dissenyador actual a can YSL, li ha fet a la diva de setanta anys unes fotos en blanc i negre, emmarcada per barret i guitarra. No n’entenc gaire el sentit —m’imagino que tot plegat serà una barreja d’esnobisme i comerç—, o sigui que ho deixaré aquí.

Abans de tornar dissabte vinent a les cançons de “Blue”, apuntaré al breu i explosiu afer que Joni tingué amb James Taylor aquell any 1971. Prova inesperada d’aquella relació la trobem al multimilionari àlbum de Carole King “Tapestry” de 1971, on Joni i James feien cors a “Will You Still Love Me Tomorrow?” (cançó de King i el seu exmarit Gerry Goffin). Ara sabem que la resposta era un “no” contundent: abans que acabés l’any la parella se separaria i Taylor coneixeria la que seria la seva esposa, Carly Simon.


8 comentaris:

  1. Ep, no havia sentit mai aquesta versió, és maca! Així que la cosa no va funcionar... és que el tomorrow és el quid de la parella, ai.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És estrany que no coneguessis aquesta versió perquè el disc Tapestry deu ser un dels més escoltats de la història. O potser és que ja tinc una edat.

      Elimina
  2. Valoro la hipòtesi que l'ús de la Joni a Can YSL apel·la al concepte de "fons d'armari".

    ResponElimina
  3. Oooooh! és preciosa!!

    Ara, em passa una cosa... la cançó em sona, però diria que en una altre versió (segur que més moderna i pitjor)... Quin descobriment! M'encanta! :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. La vaig a tuitejar i així la gent es pensarà que el bon gust i el coneixement musical és meu hehehe

      Elimina
  4. L'han cantada des de The Shirelles fins a Amy Winehouse, passant pels Bee Gees. I, si vols expandir el catàleg, la Carole també canta el teu estimat "You've got a friend" de James Taylor. De fet, va ser ella la que va escriure la cançó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Acabo d'escoltar la versió de l'Amy Winehouse i també m'ha agradat molt :-)

      Els Bee Gees? Ostres, vaig a buscar-la!!

      Sí, sí, cert... havia sentit la versió del You've got a friend cantada per ella i cantada per tots dos... avui toca refrescar la memòria :-DD

      Elimina