diumenge, 18 de març del 2018

Humor a foc lent

Un dels meus dibuixants d’humor favorits és l’escocès Tom Gauld (Aberdeenshire, 1976), autor d’unes vinyetes cultes, impàvides, pop i absurdes, dibuixades en un estil tan simple com inconfusible. Com que en aquesta vida d’ara tot requereix una etiqueta, te’l venen com «el dibuixant dels amants dels llibres»; i és cert que els que més l’apreciaran són tots aquells a qui agrada la lectura, sense necessitat d’imposar cap elitisme. Per gaudir de Gauld és suficient estar familiaritzat amb dos o tres clàssics, haver llegit una mica de literatura de gènere, i sentir un mínim interès per tot allò que envolta el món del llibre.

Qui vulgui familiaritzar-se amb aquest món tan personal com impregnat de lletraferidura té ara una bona ocasió amb «En la cocina con Kafka», que acaba d’editar Salamandra, molt ben traduïda per Carlos Mayor. Us deixo una petita mostra («enchantillon», que diuen els francesos), que serà suficient per decidir si aquest tipus d’humor us fa el pes o senzillament us rellisca.

A mi m’encanta, no cal dir-ho.





4 comentaris:

  1. Apunta'm a la llista dels que sí! M'encanta, hahaha. Humor sobre llibres, i humor sobre ciència. Aquest paio fa les seves vinyetes per mi! D'acooord, per a tu també.

    ResponElimina