dissabte, 12 de novembre del 2022

D’ahir a avui


Reboot és una sèrie en clau de comèdia de Steven Levitan (Modern Family) que emet aquí la plataforma Disney. Va sobre una sitcom, Step Right Up, que va ser popular a principis dels anys 2000 i que va ser cancel·lada quan els seus protagonistes van decidir emprendre altres camins professionals (amb resultats desastrosos). Vint anys més tard, la filla ressentida del guionista de la sèrie original proposa reflotar-la amb la cooperació de l’antic equip.


Reboot juga amb els efectes del pas del temps tant sobre les persones com sobre les formes artístiques dominants. Si Step Right Up era una típica i beneitona sitcom familiar —de matrimoni amb fill i un ex-marit penques com a nota discordant—, la sèrie renovada vol ser àcida, ideològicament progressista i una mica fosca. L’inevitable enfrontament dels guionistes antics amb els nous proporciona alguns dels moments més divertits de Reboot, on els veterans Fred Melamed, Rose Abdoo i George Wyner gaudeixen de freqüents oportunitats de lluïment.


Una sèrie sobre una altra sèrie podria sonar a concepte massa intel·lectual (pel seu caràcter metafictici), però el cert és que funciona perfectament, tant pels guions com per uns actors que tenen el cul pelat en això de participar en sitcoms. Tan memorables són els enfrontaments de Paul Reiser (The Kominsky Method, Stranger Things) amb la seva filla a la ficció Rachel Bloom (Crazy Ex-Girlfriend), com els de Keegan-Michael Key (Parks and Recreation, Schmigadoon!) amb la seva ex-xicota Judy Greer (Arrested Development, Archer). Els vuit episodis es fan curts i deixen amb ganes de més, cosa que no es pot dir gaire sovint d’una sitcom de nova creació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada