dissabte, 7 d’abril del 2018

Un món de metros: Daegu (2)

Des de la darrera visita sembla que la població ha minvat, ara només són 2,4 milions de sud-coreans; però han augmentat les línies (2 + 1), els quilòmetres de vies (60 + 21,3 qm) i les estacions (58 + 31). Pel camí s’ha perdut l’esquematisme del mapa anterior, que ara es desplega sobre la topografia real. S’han mantingut els símbols de turbulència pels transbords i hi figuren també les imatges d’alguns edificis significatius. El que no semblen copiats de Sim-City, recorden un contestador automàtic o un menja-discos d’aquells dels anys 60.

I trobo que Daegu té nom de model de cotxe, com Ibiza, Fiesta, Pajero o Ateca; però en coreà, esclar.

2 comentaris:

  1. També he pensat de seguida en els cotxes, però en realitat és una marca, no només un model: Daewoo. Però ja ho deus saber.

    Què vols que et digui, no cal dir que han millorat, però a més trobo que han passat de 0 a 100. M'agraden els mapes on es veu el perfil de la ciutat amb les línies sobreposades, potser perquè em recorden a Barcelona, deu ser això. A més, m'agraden aquests símbols en les estacions de correspondència. Avui dec estar amb la guàrdia baixa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que jo de cotxes no n'entenc un borrall. En quant als mapes de metro que respecten la geografia del lloc, trobo que perden quasi tota la gràcia que pot tenir l'invent.

      Elimina