diumenge, 5 de juny del 2022

Filmoteca forçosa (75)

Benedetta (Paul Verhoeven, França 2021 (Movistar+))
Basada en fets històrics sobre lesbianisme a un convent, amb monges estigmatitzades i religiosos cínics. Un tipus de cinema que no vèiem des de fa dècades. Tanmateix Verhoeven és incapaç de fer una pel·lícula avorrida. (7)
The Train /John Frankenheimer, USA/França 1964 (Filmin))
Magnífica epopeia ferroviària amb rerefons de nazis, resistència i quadres espoliats. Se li pot perdonar que no tinguin gaire clar el que és l’art degenerat. (8)
L’homme blessé (Patrice Chéreau, França 1983 (Netflix))
Chéreau i el seu coguionista Hervé Guibert semblen invocar Jean Genet en aquesta barreja d’«amour fou», homosexualitat, sordidesa i delinqüència. Profundament pertorbadora. (7)
Maigret (Patrice Leconte, França 2021 (Filmin))
Molt correcta versió del personatge de Simenon, amb un sòlid Depardieu, una ambientació marronosa i una intriga bastant senzilla. Es deixa veure. (7)

The Music Lovers (Ken Russell, Regne Unit 1971 (Filmin))
Que ningú s’esperi res similar a la veritat històrica en aquesta biografia esbojarrada de Txaikovski. Tanmateix el xoc de trens provoca una fascinació del tot culpable. (7)
The Graduate (Mike Nichols, USA 1967 (Filmin))
Trencadora en el seu moment, ha envellit tan malament com la banda sonora de Simon & Garfunkel. Benji se’ns ha fet insuportable, ara preferim la senyora Robinson. (6)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada