diumenge, 21 de maig del 2023

Filmoteca forçosa (105)


Corsage/L’emperadriu rebel (Marie Kreutzer, Alemanya 2022 (Movistar+))

Biopic revisionista sobre l’emperadriu Sissi amb trastorns alimentaris, perspectiva feminista i música anacrònica. Sensacional Vicky Krieps. (7)


Somewhere in Time (Jeannot Szwarc, USA 1980 (Filmin))

Comèdia romàntica de viatges en el temps a partir d'un relat de Richard Matheson. Una mica lànguida, però amb l’encant indiscutible de Christopher Reeve. (7) 



Mirall (Andrei Tarkovsky, URSS 1975 (Filmin))

Mosaic de records d’una vida sense cap voluntat d’ordenar una narració. Força críptic, per descomptat, però també alguns dels moments més fascinants de tota l'història del cinema. (8)


Les Trois Mousquetaires: D’Artagnan (Martin Bourboulon, França 2023 (Balmes))

Cada generació ha de tenir la seva versió del clàssic de Dumas. L’actual és una superproducció francesa força solvent i amb un repartiment al que se li poden posar poques pegues. François Civil fa un D’Artagnan seductor i juvenil, mentre que ningú millor que Eva Green per fer de la malvada Milady. (8)



L’envol/Scarlet (Pietro Marcello, França/Itàlia 2022 (Boliche))

Drama rural ple d’imatges precioses, poètiques i musicals. Una joia inesperada amb la màgia dels contes ancestrals. (8)


Marcel, la petxina amb sabates (Dean Fleischer Camp, USA 2021 (Movistar+))

Aquest fals documental, barreja de «stop motion» i imatge real, va competir a l’Oscar al millor llargmetratge animat. No deixa de ser curiós contemplar la vida des del punt de vista del mol·lusc titular. Si es supera l’excés de «cuquisme», té la seva gràcia. (7)



20.000 especies de abejas (Estibaliz Urresola Solaguren, Espanya 2023 (Bosque))

Sensible relat del procés d’autoafirmació d’una nena trans. Grans interpretacions, sobretot de la prodigiosa protagonista infantil, Sofía Otero. (8)


Broker (Hirokazu Kore-eda, Corea del Sud 2021 (Filmin))

L’intent de fer simpàtiques les relacions quasi-familiars d’una colla de delinqüents se m’han fet una mica bola. Potser perquè no tot s’hi val amb el tràfic de nens. (4)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada