dilluns, 12 de juny del 2023

Filmoteca forçosa (108)


Emily the Criminal (John Patton Ford, USA 2022 (Movistar+))
Thriller moderadament original sobre l’atracció del delicte amateur. Bona oportunitat de lluïment per a la sovint desaprofitada Aubrey Plaza. (7)
 
Beautiful Thing (Hettie MacDonald, Regne Unit 1995 (Filmin))
L’idil·li estiuenc entre dos nois adolescents sorgeix en un entorn de drama social britànic. Un petit clàssic gai que conserva molt bé totes les seves qualitats euforitzants. (8)


A Cooler Climate (James Ivory, USA 2022 (Filmin))
Ivory recupera un documental que va rodar a l’Afganistan l’any 60 i de passada rememora els seus primers anys de vida. Un magnífic regal doble. (8)

Foc fatu (Joao Pedro Rodrigues, Portugal 2022 (Filmin))

Deliri eròtico-musical sobre un príncep que té vocació de bomber. Marcianada total que cal veure-la per creure-se-la. (7)



La stranezza (Roberto Andò, Itàlia 2021 (Filmin))

Laboriosa explicació apòcrifa de com Pirandello es va empescar l’argument de Sis personatges a la recerca d’autor amb l’ajuda involuntària d’uns còmics sicilians. 100% italiana en tots els seus elements i amb l’insubstituïble Toni Servillo. (7)


Els encantats (Elena Trapé, Espanya 2023 (Verdi))

Dona en crisi per divorci es refugia a la casa del poble. Drama que produeix nul·la empatia i dóna la sensació de massa vist. (6)



No hi ha ossos (Jafar Panahi, Iran 2022 (Renoir))

No s’acaba d’entendre com el represaliat Panahi pot fer amb quatre quartos i una extrema precarietat obres tan polièdriques i esmolades que entren a fons a l'idiosincràsia de la seva pàtria. Imprescindible. (9)


Revoir Paris (Alice Winocour, França 2022 (Movistar+))

Sensible exploració del trauma que deixa un atemptat terrorista entre les víctimes supervivents. Excepcional interpretació de Virginie Efira. (8)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada