dilluns, 19 de juny del 2023

Filmoteca forçosa (109)


 

Avatar 2 (James Cameron, USA 2022 (Disney+))

Hipertrofiada epopeia «new age» amb imatges que semblen extretes d’una coberta del grup Yes. La primera hora és fluixa, afortunadament va de menys a més i cal reconèixer que ningú com Cameron fa aquests espectacles d’acció per a tota la família. Seria molt millor amb una hora menys. (7)


Joyland (Saim Sadiq, Pakistan 2022 (Filmin))

Sensible drama sobre homo i transsexualitat que no t’esperaries que es pogués filmar i exhibir al Pakistan. El film s’ho val i no només per revisar els nostres prejudicis. (8)



Al soterrani (Ulrich Siedl, Àustria 2014 (Filmin))

Siedl continua el seu retrat de la cara més lletja de la humanitat visitant les dèries que els seus compatriotes amaguen al soterrani de casa. Entre tendre i horrible. (7)


Eismayer (David Wagner, Àustria 2022 (Boliche))

Segur que és desitjable que els militars gais i enamorats tinguin un lloc a l’exèrcit, però no m’interessa particularment. Sobre tot si s’explica amb tan poca gràcia i amb uns protagonistes que no conviden a cap empatia. (6)



Empire of Light (Sam Mendes, Regne Unit 2022 (Disney+))

Esforçada evocació de la màgia del cinema amb tocs antiracistes. Brilla la magnífica fotografia de Roger Deakins i el treball sempre estimulant d’Olivia Colman. (7)


Being There/Benvingut Mr Chance (Hal Ashby, USA 1979 (Filmin))

Una sàtira tan fina com eficaç sobre com d’esbiaixada és la nostra lectura del món. Un dels papers definitius per a Peter Sellers. (8)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada