dissabte, 26 de gener del 2013

Un món de metros: Istanbul

M'he vist incapaç de recopilar les estadístiques vitals d'aquesta embruixadora ciutat de 12 milions d'habitants. Des del segle XIX disposava de funiculars i tramvies que es podien comptar entre els més fantabulosos del món, però els hi mancava el toc distingit del transport subterrani. Diu que les obres del metro s'iniciaren l'any 1989. 

El mapa present és un festival autista: la primera xarxa metropolitana del món on no hi ha dues línies que es creuïn. Per fortuna he trobat un mapa alternatiu de vocació totalment londinenca, encara que sigui introduint altres mitjans de transport.



8 comentaris:

  1. Els has de deixar temps perquè l'acabin! Malgrat això, ha de ser complicat fer el metro a Istambul amb la de capes freàtiques que hi deuen tenir...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Galde, no en vull saber res de capes freàtiques. Al mapa segon s'han apanyat molt bé per fer quasi una obra mestra.

      Elimina
    2. El segon està molt bé però no és de pura raça subway... El millor del segon, però, són les línies de metro amb només dues estacions!

      Elimina
    3. A mi m'agrada molt la T3, que té tota la pinta d'un virus.

      Elimina
  2. Hahahaha m'han agradat molt el concepte de línia de metro autista que no es relaciona amb ningú. De qui seria la idea de tenir un metro sense interconnexions?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser hi ha una llei que prohibeix els metros intercontinentals.

      Elimina
  3. el segon és xulu-xulu :) gairebé cal·ligràfic :)

    ResponElimina