dimarts, 5 de febrer del 2013

Mínimes


Per molt que freqüentment digui pestes de les religions, els hi he de reconèixer que són  en gran part responsables de l’origen de totes les arts que estimo.

***

Consulto la biografia d’un dels joves actors de “Twin Peaks”. Veig que actualment té 57 anys i penso, què vell! Després m’adono que aquesta és també la meva edat.
 
***

Quan la principal virtut d’un electrodomèstic és la seva connectivitat immediata a Facebook, començo a pensar que el meu regne no pertany a aquest món.
 
***

Sona el telefon i, quan el despenjo, una senyoreta m’anuncia que és de “Fumadores por la tolerancia”. Estic començant a pensar que es tracta d’una broma concertada, fins que demana per Jorge. Li dic que s’equivoca. “Ah, ¿no es esto un estanco?”, pregunta. “No, em sap greu”, li responc.
 
***

Llegeixes la paraula orfandat i penses en situacions penoses i melodrames victorians, sense adonar-te que tard o d’hora sol ser el nostre destí natural.
 
***

Sempre em demoro a complir les meves obligacions. Temo que el dia que no tingui més tasques pendents n’hauré de complir la definitiva.

13 comentaris:

  1. Ha, ha... molt bones totes, però emmarco -per pràctica- la darrera!

    ResponElimina
  2. em quedo amb la última, i amb el pentinat del de la foto

    ResponElimina
  3. fins hi tot quan ja ha arribat la hora de complir la última tasca pendent encara pensa que li queden moltes coses per fer, suposo...

    ResponElimina
  4. Aquest quadre sempre m'ha fascinat, mira. Un electrodomèstic a Facebook? I què hi fa? xateja mentre tu no hi ets?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira, Clidi, que jo no coneixia el quadre.

      Parlo d'electrodomèstics amb direcció assistida (per persones).

      Elimina
  5. M'engoixa pensar (i no té solució) que a la definitiva hi arribi sense acabar les tasques pendents que oculten les tasques importants que demoro amb una llarga llista de secundàries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per què serà, Enric, que sempre donem prioritat a les tasques secundàries.

      Elimina
  6. Retrat bo i ferreny. Mà d'un classicisme renaixentista tipus Montefeltro. Alhora, delicada, sosté un clavell que algú pren per senyal de mort.
    L'última feina t'arribarà per mor de la no-llibertat: no et podràs demorar perquè algú o alguna cosa decideix per tu.
    (Entre nosaltres, allò de l'Institut Superior de Ciències etc., és Opus. Un poderós corrent va de la Conferència E. E. Rouquiana passant per Tarragona via Vaticà i deixa un aire glaçat.)

    ResponElimina