dimarts, 21 de maig del 2013

Altius citius fortius

La meva paciència és molt limitada i selectiva quan es tracta de grafits; vull dir que només deixo passar aquells que tenen mèrits històrics (com els de la presó de Heidelberg) o bé són d’una evident excel·lència estètica. Amb els que m’he trobat a Montpellier he hagut de fer una excepció, per la proesa gimnàstica que representen, ja que no n’he vist ni un de sol a peu de carrer: tots apareixen al pis més alt dels edificis, allà on et fas creus sobre com poden haver-hi pujat.



Montpellier, ciutat d’estudiants i per tant molt jove, mostra en aquests grafits la faceta d’audàcia gratuïta i sense benefici aparent tan pròpia de la gent d’aquesta edat. Inútil enyorança de la mena de jove que jo mai no vaig ser.




14 comentaris:

  1. Comparteixo amb tu aquesta estranyesa de pintar en els llocs més inversemblants i difícils però no hi ha dubte que és la manera que no els esborrin...

    ResponElimina
  2. Allau, jo que sóc molt mesurat en general i intento comprendre-ho tot, aixó dels grafiteros no m'entra, a banda que embruten les parets. S'ha de dir que uns amb més art que altres. Vaja, que si els agafava embrutant una pared els hi posaria al rotulador pel rulé. Si es deixàven clar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi tampoc m'entra, Francesc, i em sembla més egocentrisme incívic que no pas expressió personal.

      Elimina
  3. Ves qui m'havia de dir que tindria en compte Montpeller a l'hora de viatjar! Perquè, hores d'ara, dubto que quedin rastres de la concepció de Jaume I, o sigui que els grafits ja m'estaran bé :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clidice, com que no mirava al terra no et puc dir res sobre els rastres de la concepció de Jaume I.

      Elimina
  4. La meva teoria es que aquests grafiters van amb globus aerostatics de color negre tot amparats per la nit.

    ResponElimina
  5. I jo que pensava pel títol que ens parlaries del barri neoclàssic de Bofill. Els grafitti, molt pocs m'agraden, a part de infestar façanes, els trobo una horterada. A l'altura que hi siguin.

    ResponElimina
  6. ves per on diumenge i dilluns seré a Montpellier, però per anar a un funeral.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sap greu, no són les millors condicions per visitar una ciutat.

      Elimina
  7. En el meu cas, és una qüestió de context. Depenent d'on estiguin queden bé.

    ResponElimina