dimarts, 31 de gener del 2017

Geografia i discriminació

Continuo alimentant-me de «Strange Maps».

Una de les decisions més controvertides de la recentment inaugurada (i ja molt controvertidíssima (sic)) presidència Trump és la prohibició d’entrada als Estats Units als ciutadans de set països de majoria musulmana, per raons de seguretat nacional. Més d’un i més de dos han observat que la mesura no tenia cap sentit; però potser una ajuda gràfica us permetrà entendre que aquest home és un ignorant o un psicòpata. O ambdues coses alhora, que també seria factible.

Els països proscrits, tal com es mostra a la infografia de dalt, són Líbia, Sudan, Somàlia, Iemen, Síria, Iraq i Iran. Cap d’ells és responsable de la mort de ni un sol ciutadà americà, detall que Trump no sembla tenir en compte. Líbia, zero, Sudan, zero, Somàlia, zero, Iemen, zero, Síria, zero, Iraq, zero, Iran, zero. Ja posats a prohibir, hom troba a faltar Indonèsia, la major nació musulmana del planeta, tot i que queda una mica fora del mapa.

Aquest mapa, que sembla dibuixat pel dimoni, presenta el seu negatiu unes línies més avall, un territori intermedi, pura absència, ocupat per Egipte, Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs Units. Aquest països sí que poden enorgullir-se d’haver assassinat una colla d’éssers humans. La seva quantitat es detalla abaix a la dreta. Les males llengües, que podrien esdevenir les bones llengües, creuen que Trump afavoreix egipcis i àrabs per motius pecuniaris. És una motivació tan trista, que prefereixo estalviar-li-la a la humanitat.


8 comentaris:

  1. Hi ha moltes curiositats d'aquest tipus per la geografia i per la història, per desgràcia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, és més aviat cosa de la història, la geografia poca culpa té, la pobra.

      Elimina
  2. sí, tens raó, diguem 'la geografia política'que era aquella dels mapes de coloraines i amb fronteres diverses

    ResponElimina
  3. No veieu que justament Trump veta aquests països perquè no comencin a matar estadounidencs? Els altres 3 ja ho han fet, per tan ja es tard per ells, per tan via lliure tu...

    PS: Gràcies a tu avui he aprés què vol dir pecuniaris.

    ResponElimina
  4. N'hi ha que pensen que no arriba a Acció de Gràcies el paio. No crec que me'n sentís pas gaire.

    ResponElimina
    Respostes
    1. O això o serem nosaltres els que no arribarem a Acció de Gràcies.

      Elimina