divendres, 12 d’octubre del 2018

Famèlics de poder

Una bona sèrie adulta de HBO és «Succession», creada per Jesse Armstrong i estrenada el juny passat. La primera temporada (n’hi haurà més) consta de 10 capítols de prop d’una hora. Tracta d’una família rica, però rica-riquíssima, d’aquelles que són propietàries de diaris, cadenes de televisió, parcs d’atraccions i estudis cinematogràfics, una mica a la manera d’un Ruppert Murdoch o similar.

Aquí el patriarca té orígens escocesos es diu Logan Roy i gasta el rostre ferreny de l’actor Brian Cox. En el primer capítol el magnat pateix un problema de salut que dispara l’ambició dels seus quatre fills, tots ben preocupats d’administrar l’herència. No cal dir que cap dels fills és un àngel i que cadascun d’ells és dolent a la seva particular manera, amb l’alcohol, les drogues i el sexe com les seves principals febleses.

«Succession» aprofita la natural tendència de l’espectador a gaudir de l’espectacle de gent fastigosament rica comportant-se com uns porcs en escenaris luxosament ambientats i als dos costats de l’Atlàntic. A més, gaudeix d’una sòlida plantilla d’actors, començant pels veterans Brian Cox, James Cromwell, Harriet Walter, Eric Bogossian, Griffin Dunne i Hiam Abbass. Però els joves també estan realment bé, especialment Jeremy Strong, que exerceix de protagonista virtual en una història bàsicament coral.

Per acabar-ho d’arrodonir: uns guions maliciosos i perfectament construïts, amb un subtext de comèdia negra i l’assumpció tàcita que s’adrecen a una audiència intel·ligent. En una època que la majoria de sèries semblen pensades per a la quitxalla, «Succession» no deixa de ser un exquisit regal perfumat amb verí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada