dijous, 3 de febrer del 2022

Filmoteca forçosa (64)

Rashomon (Akira Kurosawa, Japó 1950 (Filmin))

Inspiració de molts altres films, però encara la millor versió de si mateix. Si el guió és brillant, la visualització és també molt potent. (8)


Married to the Mob (Jonathan Demme, USA 1988 (Filmin))

Comèdia de mafiosos força desballestada. Michelle Pfeiffer preciosa com sempre, però m’hauria agradat més estona de Mercedes Ruehl. En record del traspassat Dean Stockwell. (6)Carrie (Brian de Palma, USA 1976 (Filmin))

Dràstic al·legat contra l’assetjament escolar. Magistral direcció de de Palma i majúscules aportacions de Sissie Spacek i la música de Pino Donaggio. (8)


Enchanted (Kevin Lima, USA 2007 (Disney+))

Disney parodia amablement els seus propis contes de fades. En aquell moment Amy Adams era l’encarnació ideal de la princesa Disney. (7)Otto e mezzo (Federico Fellini, Itàlia 1963 (Filmin))

Formalment impecable, visualment bella i amb molt més cor del que sembla. Mai la falta d’inspiració ha estat tan creativa. (9)


Le conseguenze dell’amore (Paolo Sorrentino, Itàlia 2004 (Filmin))

Segon i molt madur llargmetratge de Sorrentino on apareixen ja totes les seves constants: piruetes estilístiques, música molt ben posada i Toni Servilio. Un guió francament absorbent que només falla a la seva història d’amor. (7)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada