diumenge, 19 de març del 2023

Filmoteca forçosa (100)


L’heroi del riu/Steamboat Bill Jr (Charles Reisner, USA 1928 (Filmin))

Una de les últimes pel·lícules mudes de Buster Keaton. Li costa molt d’arrencar, però les cabrioles acrobàtiques dels darrers quinze minuts són fenomenals. (7) 


The Quiet Girl (Colm Bairéad, Irlanda 2022 (Balmes))

Auster i delicat drama sobre una nena que troba l’amor en una família que no és la seva. Garanteixo que us trencarà el cor. (8)



La cérémonie (Claude Chabrol, França 1995 (Filmin))

Ara que han traduït «Un judici de pedra» de Ruth Rendell al català, bo serà revisar l’excel·lent versió de Claude Chabrol. Si bé perd part del suspens, el duet criminal que formen Isabelle Huppert i Sandrine Bonnaire és immillorable. (9)


Un segon (Zhang Yimou, Xina 2020 (Filmin))

Epopeia d’un home que escapa d’un camp de treball per veure un noticiari on surt la seva filla. Faula sobre el poder gairebé màgic de les pel·lícules. Amb moments visuals molt bonics, però d’una manifesta ingenuïtat. (7)



The Party/El guateque, Blake Edwards (USA 1968 (Filmin))

Divertidíssima comèdia de caos controlat amb un memorable Peter Sellers. Diria que està vagament inspirada en l’obra de Jacques Tati. (8)


Memories of Murder/Crònica d’un assassí en sèrie (Bong Joon-ho, Corea del Sud 2003 (Filmin))

Al seu segon film Joon-ho ja demostrava que podia abordar qualsevol gènere amb personalitat, imaginació i una capacitat adictiva de proporcionar diversió. Un director sense pel·lícules dolentes a la seva filmografia. (8)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada