dijous, 20 de juny del 2013

Egolàlia

Guillem Cifré, "1ª sense títol"
Faig una excepció, perquè rarament parlo d’art, per recomanar l’exposició de la galeria Marlborough “Ego yo yo mío mío”, comissariada pel poeta i crític Juan Bufill. Aquesta mostra col·lectiva, com ja ho deixa ben clar des del títol, presenta variacions sobre un tema tan actual com el triomf de l’egocentrisme i la gestió que en fa l’artista per superar la temptació solipsista i dialogar amb l’espectador. La frase m’ha quedat mig bé, però segurament no he dit gran cosa; per això evito escriure sobre arts plàstiques.

Nico Nubiola, "Onanista enllaunat".

Però juro que l’exposició està molt bé; que recull obres del que abans anomenàvem estil figuratiu en algunes de les seves accepcions; que moltes d’elles han estat creades per l’ocasió; i que la barreja de signatures estimula (obligació primera d’una mostra col·lectiva). Hi trobareu consagrats com Kitaj, John Davies o Luís Gordillo, realistes de penúltima generació com Marcos Palazzi o Nico Nubiola, conreadors del còmic d’avantguarda com Guillem Cifré i Micharmut; i tot el que queda entremig.



Toni y Anita (díptic de Micharmut)
Fins el 18 de setembre.


Luis Gordillo, "Yo y mi ego".
Marcos Palazzi, "Kim y el pin D.K."

6 comentaris:

  1. "Pinta" molt bé, encara que no parli de mi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enric, segur que l'artista parlant de si mateix també parla de tu.

      Elimina
  2. Sense llegir qui era el comissari, ja ho he encertat: una expo amb Cifré, Micharmut i Palazzi ha de ser cosa del Bufill.

    ResponElimina