dissabte, 9 de juny del 2018

Un món de metros: Fortaleza


Fortaleza, a Brasil, té 3,6 milions d'habitants i, contra el que el mapa sembla indicar, dues línies de metro: la vermella i la verda (28 estacions, 43 quilòmetres). La blava és un tren lleuger i la groga està en projecte amb apertura prevista per 2019 (que, tal com van aquestes coses, ja serà 2020 o 2022).

El més curiós d'aquest mapa tan poc remarcable és que les estacions es distingeixen per la forma geomètrica com són representades: un cercle per les estacions de superfície, un triangle per les estacions subterrànies i un rectangle per les elevades.

El títol del mapa i les estacions del metro pròpiament dit utilitzen la tipografia "Albertus" creada per l'alemany naturalitzat britànic Berthold Wolpe a la dècada dels 30 en homenatge a Sant Albert Magne. Aquest distingit tipus de lletra és el que retola els carrers de la City of London, els títols de crèdit d'algunes pel·lícules de John Carpenter i els primers discos de Coldplay. Excuseu-me la dada irrellevant, però feia mesos que no parlava de tipografies i em feia falta.

6 comentaris:

  1. El mapa no el trobo especialment lluït, la veritat. És important saber si l'estació està soterrada o no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et servirà per saber què veuràs per les finestres.

      Elimina
  2. S'agraeix arribar al Tirol en una estació de superfície. I ja era hora que parlessis de tipografia, que ens tens abandonades!

    ResponElimina
  3. Calia que la llegenda de les estacions subterrànies, elevades i de superfície fos per triplicat?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No calia, però deu ser que a Fortaleza tenen gran consideració pels que no dominen el llenguatge simbòlic.

      Elimina